HEADER_SOS_NL-500-2024!

Nederlands gras klaar voor het EK

Traditiegetrouw gaat er kort voor het EK een UEFA delegatie ter controle richting de organiserende landen. De ervaring leert dat in veel gevallen de stadions voorzien worden van een nieuwe grasmat om te voldoen aan de hoge standaard die de UEFA hanteert. Voor de vervanging van de grasmatten in alle EK-stadions in Polen en Oekraïne is er een open inschrijving; wereldwijd mag ieder bedrijf aanspraak maken op de opdracht.


Nederlands gras van wereldklasse

Net als bij ieder EK en WK staan Nederlandse zodekwekers paraat om de grasmat te leveren. De professionaliteit van Nederlandse graskenners is ook bij de UEFA bekend, zodoende is de kans groot dat ook op het EK 2012 de grasmat van Nederlandse bodem komt. Dat de kwaliteit van Nederlands gras het verschil maakt blijkt ook uit het feit dat er Barenbrug gras gebruikt is op alle EK’s en WK’s van deze eeuw, waaronder in Korea, Duitsland, Portugal en Zuid-Afrika.

 

Doorzaai

De velden die niet vervangen worden krijgen een doorzaaibehandeling. Dat deze behandeling effectief is in het verkrijgen van een goede grasmat heeft Barenbrug in het verleden op EK’s en WK’s bewezen, ook toen er last minute SOS® graszaad is doorgezaaid tijdens het WK in Zuid-Afrika. Voor de verschillende omstandigheden in de Poolse en Oekraïense stadions heeft Barenbrug gras van de juiste samenstelling gereserveerd.

 

SOS

In de koudere maanden is het raadzaam om SOS® te gebruiken. SOS® kiemt al bij zo’n 6 graden en Straatgras kiemt pas bij 8-10 graden. Zo gaat SOS® de strijd aan met straatgras. SOS® heeft ook nog eens een zeer snelle kieming en zo heeft u na zo’n twee weken weer een egale grasmat zonder kale plekken.

 

Klik hier voor meer informatie over SOS®