Ryder Cup meets Barenbrug Golfdag!

Lara Arias en Alejandro Reyes zijn de gastsprekers op de 32ste Barenbrug Golfdag op maandag 13 juni a.s.! Waar Alejandro verantwoordelijk was voor het in goede banen leiden van het greenkeepersteam tijdens de Ryder Cup 2018 in Parijs, is Lara de superintendent tijdens de Ryder Cup 2023 in Rome. Dit bijzondere en meest bekende koppel in greenkeepersland delen niet alleen de liefde voor elkaar, maar ook hun liefde en passie voor gras en greenkeeping!

In het ochtenddeel van de Barenbrug Golfdag is er de unieke kans om vanuit eerste hand te horen wat er allemaal komt kijken bij het organiseren van ’s werelds grootste golfevenement, de Ryder Cup. Deze prestigieuze wedstrijd tussen de beste twaalf golfers van de USA en van Europa trekt niet alleen de beste spelers van de wereld, maar ook enorm veel publiek én enorm veel greenkeepers. Klik hier voor de video.

 

Van Ryder Cup 2018 naar Olympische Spelen 2024

De Ryder Cup, een mega evenement met mega uitdagingen! Tijdens de Ryder Cup in Parijs in 2018 waren er in totaal 270.000 bezoekers en stuurde Alejandro met zijn team van Golfbaan Le National tijdens het event ruim 200 greenkeepers aan! Maar natuurlijk begonnen de voorbereidingen al lang daarvoor. De baan moest in de voorafgaande jaren worden voorbereid op alle mogelijke weerscenario’s. Een najaar in Parijs kan kletsnat zijn, maar ook gort droog. Het uiterste werd dus van de grassen gevraagd. Dit vergde jaren minutieuze voorbereiding en bracht de keuze op de sterkste Barenbrug grassen. Op basis van de jarenlange verzamelde data kon zeer gericht en met controle worden gestuurd in het onderhoud. Deze onuitwisbare ervaring gaat het team enorm helpen in de organisatie van het golftoernooi van de Olympische Spelen 2024 in Parijs die op dezelfde baan plaatsvindt.

Eerste vrouwelijke superintendent

In Rome staat in 2023 de volgende Ryder Cup gepland op golfbaan Marco Simone. Lara Arias, die Alejandro’s rechterhand was in Parijs, leidt dit uitdagende project als eerste vrouwelijke superintendent. De baan is in de afgelopen jaren volledig gerenoveerd om deze klaar te maken voor de uitdagingen die gaan komen. Met nog 15 maanden voor de boeg tot de Ryder Cup 2023 wordt de druk opgevoerd op het greenkeepersteam en neemt de spanning toe. Gelukkig volgt er eerst nog een generale repetitie tijdens de Italian Open aankomende september. Een uniek kijkje in de keuken laat zien hoe daar mee wordt omgegaan en welke Redexim machines hiervoor worden ingezet.

 

Ryder Cup meets Barenbrug Golfdag

De Barenbrug Golfdag is al 32 jaar het meest toonaangevende golfevenement en dé ontmoetingsplek voor professionals in het gras. De organisatie is dan ook zeer verheugd dat deze twee internationaal vooraanstaande grasliefhebbers hun ervaring willen uitwisselen met de professionals van de Barenbrug Golfdag.

terug