UEFA zeer tevreden over Hendriks graszoden en RPR

Het Europese voetbaltoernooi 2016 in Frankrijk is voorbij en kende zijn ups en downs. De grasmat in Lille is nog tijdens het Europese voetbaltoernooi volledig vernieuwd door Hendriks graszoden uit Heythuysen. Zo is Nederland tijdens het voetbalgeweld in Frankrijk toch sterk vertegenwoordigd tussen alle andere Europese landen. Het graszaad van Barenbrug en de graszoden van Hendriks: Een ‘match made in heaven’, zou je kunnen zeggen.

 

Last minute kwaliteitsklus

Zondag 19 juni na de wedstrijd Zwitserland - Frankrijk was er grote paniek. Midden in de nacht werd Hendriks gebeld met het verzoek om nieuwe mat te leveren. Maandag kwam de UEFA op bezoek, is er een draaiboek gemaakt en is alles contractueel vastgelegd. De eis was het leveren van een topgrasmat direct na de wedstrijd op woensdag 22 juni tussen Italië en Ierland.

Dinsdag 21 juni ging Hendriks met een konvooi met machines richting Lille: 6 vrachtwagens met machines waaronder trekkers, frezen, vertidrains, kiepwagens, kilverbak, legmachines etc. Met 15 man is het team richting Frankrijk op gegaan. In de tussentijd moest thuis de trein van snijden en transport van de zodes op gang gezet worden. Die moest woensdag in de startblokken staan. 

 

Vanuit Heythuysen was het voor de chauffeurs zo’n vijf uur rijden. Per vrachtwagen kan 450 m2 vervoerd worden, de rollen zijn 2,40 meter breed, 15 meter lang en 3,5 centimeter dik. Er zijn 20 vrachtwagens ingezet. Een logistiek ingewikkelde klus.

 

Enorme uitdaging onder hoge druk

Het was voor Hendriks een enorme uitdaging om onder deze enorme tijdsdruk zulke topkwaliteit te leveren. Ook de enorme beveiliging van de terreurdreiging was iets nieuws. Iedere vrachtwagen werd aangemeld en volledig gescand. “Tijd voor slapen was er niet, we moesten volle bak door. Het Duitse team kwam tussendoor zelfs al even polshoogte nemen in verband met de toen naderende wedstrijd. We hebben mazzel gehad met het uitsnijden van de zoden, want een dag later regende het keihard in Heythuysen. Op dat moment hadden we nooit kunnen snijden”, aldus John Hendriks en Gerdien Vloet.

 

Tijd voor slapen was er niet, we moesten volle bak door.

John Hendriks en Gerdien Vloet
Hendriks graszoden

24-uurs project

Op een woensdagavond 22 juni om 23.00 uur was de wedstrijd tussen Italië en Ierland afgelopen. Nu mocht Hendriks aan de slag. Eerst moest het veld volledig leeg worden geruimd. ’S Nachts om 01.30 uur werd begonnen met het eruit frezen van de oude grasmat. Dit heeft tot 09.00 uur geduurd. Hierna werd er bezand, gevertidraineert en geveegd om aansluiting met de onderbouw te krijgen voor een betere waterafvoer. Al om 11.00 uur konden de eerste grasrollen erin. Ieder half uur reed er een vrachtwagen in en uit het stadion. Door alle ervaring en kennis is het Hendriks gelukt om een fantastisch voetbalveld neer te leggen dat om 23.00 uur klaar was. In 24 uur van oud veld naar nieuw veld, een prestatie van formaat. 

 

Op vrijdag werd er gepoetst, geborsteld en gemaaid. Op zondag lag er een sterke en mooie mat klaar voor de wedstrijd Duitsland – Slowakije. Er waren geen problemen meer met het veld. Op de daaropvolgende vrijdag werd Wales – België gespeeld, ook hier hield de grasmat zich goed. John Hendriks: “UEFA is zeer tevreden over het resultaat. De mat die er in gelegd is bevatte RPR technologie van Barenbrug. Door de snelle vestiging en het hoog herstellend vermogen zorgt dit voor een ijzersterke mat.”

 

 

UEFA is zeer tevreden over het resultaat. De mat die er in gelegd is bevatte RPR technologie van Barenbrug.

John Hendriks en Gerdien Vloet
Hendriks graszoden

Door de snelle vestiging en het hoog herstellend vermogen zorgt dit voor een ijzersterke mat.

John Hendriks en Gerdien Vloet
Hendriks graszoden

Hendriks, kwaliteit en innovatie

Hendriks is een familiebedrijf dat door vier broers is opgericht. 40 jaar geleden is begonnen met zo’n 5 hectare. Dat is inmiddels 300 hectare geworden. In 1996 zijn de broers begonnen met zoden leggen in voetbalstadions in verband met de grasproblemen in de Arena. Het motto was: Gras groeit toch niet in stadions, maar wij zorgen ervoor jullie kunnen voetballen. 

20 jaar later wordt de lat steeds hoger gelegd. “De auto van 20 jaar geleden was top, maar dezelfde auto van toen is nu achtergoed. Datzelfde geld voor de sportvelden. Het kennisniveau om met verschillende factoren de grasgroei te beïnvloeden wordt steeds hoger. Kunstlicht is zo’n innovatie, maar de steeds sterker wordende grassen vormen nog altijd de basis. RPR van Barenbrug is een prachtig voorbeeld van een ingrijpende innovatie”, laten ze bij Hendriks weten.

 

Momenteel kan Hendriks 25 tot 30 velden per jaar leveren. Een goede sportmat kost veel meer tijd dan een gazon en het vergt dus een uitgekiende planning en visie om de behoefte voor over twee jaar in te schatten. Er zijn namelijk minimaal 18 maanden nodig voor een sterke mat. Tegenwoordig kan Hendriks Graszoden ook een hybride-graszode leveren. Dit zijn velden die worden versterkt met kunstgrasvezels voor een nog hogere betredingstolerantie. Er is bij Hendriks een bewuste keuze gemaakt voor het graszaad van Barenbrug. Kwaliteit en innovatie, kernwaarden die Hendriks en Barenbrug delen.

RPR-GT-logo-1900!

RPR - Zelfherstellend Engels Raaigras

Engels raaigras met horizontale uitlopers dat ijzersterk en zelfherstellend is, dat is RPR. De horizontale uitlopers worden ook wel determinate stolons genoemd. Dit mengsel is het eerste Engels raaigras met dit bijzondere eigenschap. RPR is geschikt voor de meest extreme betreding en behoudt dan toch zijn sterkte en goede looks.

Franse stadions gebruiken revolutionaire gras-technologie.

Het ijzersterke RPR is de laatste jaren ontzettend populair geworden in Frankrijk.

 

Sport en recreatie

Het laatste nieuws over grasmengsels in de sport en recreatie branche vindt u hier. Verschillende grasmengsels worden gebruikt bij sportvelden. Ook voor uw gazon of bloemenveld heeft Barenbrug de beste grasmengsels. Dat geldt ook voor bermen, dijken, vliegvelden en boomgaarden.

Het laatste nieuws over grasmengsels in de sport en recreatie branche vindt u hier. Verschillende grasmengsels worden gebruikt bij sportvelden. Ook voor uw gazon of bloemenveld heeft Barenbrug de beste grasmengsels. Dat geldt ook voor bermen, dijken, vliegvelden en boomgaarden.

Het laatste nieuws over grasmengsels in de sport en recreatie branche vindt u hier. Verschillende grasmengsels worden gebruikt bij sportvelden. Ook voor uw gazon of bloemenveld heeft Barenbrug de beste grasmengsels. Dat geldt ook voor bermen, dijken, vliegvelden en boomgaarden.

Vind een dealer bij
u in de buurt
Waar te koop
terug