Tips voor succesvolle grasklaverweide

Maai voor de inzaai van de klaver het grasperceel kort waardoor gras meer tijd nodig heeft voor hergroei. Zaai het klaverzaad ondiep (3 mm) in het kort gemaaide perceel, met een wied-eg of Vredo. Bij veel open plekken in de weide is het verstandig om 10 kg graszaad bij te mengen voor het optimale resultaat.

 

 

 

 

 

 

 

 

Voor een goede ontwikkeling van de jonge klaverplantjes mogen deze maximaal 5 dagen in de schaduw staan van het gras. Om te voorkomen dat de jonge klaverplantjes te weinig zonlicht krijgen adviseren wij na drie weken een lichte snede te oogsten, of het perceel te beweiden.

 

 

 

 

 

 

 

Na de inzaai van de klaver mag het perceel tijdelijk niet bemest worden. Hierdoor groeit het gras iets langzamer waardoor de klaverplantjes een voorsprong krijgen. Het is wel belangrijk om het grasperceel voldoende te bekalken voor een optimale pH ( 5,5 op zandgrond en minimaal 6,5 op kleigrond). Hierdoor haalt de klaver makkelijker de mineralen uit de bodem.

 

 

 

 

 

 

 

Voor de kieming van klaverzaad is warme grond, voldoende vocht en ruimte om zich te ontwikkelen essentieel. Zaai daarom je graspercelen door met klaver vóór 15 september.

 

Advies & Aankoop

Barenbrug producten & advisering vindt u bij onze gespecialiseerde dealers. Voor contact met Barenbrug kunt u het contactformulier invullen.

terug