‘Gegarandeerde opbrengst, ook tijdens droogte’

Melkveehouder Leendert van Eijk uit Enspijk (Gld) heeft op 21 juni zijn derde snede gras van het land gehaald op zijn perceel met GreenSpirit●Structuur. De extreme droogte in juni heeft geen invloed gehad op de ruwvoeropbrengst van dit diepwortelende gras.

 

Terwijl het Engels raaigras een klap heeft gehad van de droogte, groeit GreenSpirit●Structuur gewoon door, merkt Van Eijk op. “GreenSpirit●Structuur wortelt tot een meter diep, het staat nu zelfs nog met de voetjes in het grondwater.” Van Eijk heeft tachtig melkkoeien en beregent zijn weilanden in de Betuwe niet.

Opbrengst en structuur

Van de 52 hectare heeft Van Eijk drie jaar geleden zes hectare ingezaaid met het mengsel GreenSpirit●Structuur van Barenbrug. Veel opbrengst en een goede structuurbron waren de twee belangrijkste redenen waarom hij voor dit mengsel heeft gekozen. In de praktijk worden deze beloften volledig waargemaakt. “Op 19 april heb ik voor de eerste keer gemaaid, op 30 mei stond er een zware tweede snede en op 22 juni heb ik de derde snede ingekuild. De totale opbrengst tot nu toe is 9.000 kg droge stof per hectare en het seizoen is nog lang niet ten einde.”

 

Bron: Universiteit Gent (België), 2013

Geen stro meer aankopen

Dat GreenSpirit●Structuur goed tegen droogte kan, ziet de melkveehouder als een mooi voordeel. Het niet meer aankopen van een structuurbron, zoals stro of luzerne, is voor hem even belangrijk. “Ik teel nu zelf de benodigde structuur voor in het rantsoen van mijn melkkoeien. Met GreenSpirit●Structuur spaar ik dus geld uit én ben ik verzekerd van een goede kwaliteit gras met een hoge opbrengst.”
Het perceel met het diepwortelende gras maait Van Eijk gelijktijdig met andere percelen Engels raaigras en kuilt hij gemengd in. De tweede snede Engels raaigras bevatte volgens de melkveehouder net iets te veel aren. “Maar doordat ik GreenSpirit●Structuur voor de derde keer kon maaien, heb ik toch een kuil met voldoende voederwaarde kunnen samenstellen.”

Ik ga dit jaar nog zeker vier keer maaien, ook als de zomer droog is. 

Leendert van Eijk
Melkveehouder uit Enspijk

Zeven keer maaien

Vanaf juli stapt de melkveehouder over op zomerstalvoedering. Zo houdt hij de weiden mooi schoon en smaakvol. “De zes hectare GreenSpirit●Structuur maai ik zeker zeven keer per jaar, ook als de zomer droog is”, zegt hij. “Met GreenSpirit●Structuur heb ik een gegarandeerde opbrengst.”

NutriFibre

De NutriFibre technologie is verkrijgbaar in het graszaadmengsel GreenSpirit●Structuur.

Advies en aankoop van GreenSpirit●Structuur

Voor advies en aankoop van GreenSpirit●Structuur kunt u terecht bij de Barenbrugdealers. 

Advies, vragen of opmerkingen? Wij helpen u graag verder!

Uw reactie
Uw naam
E-mailadres
Opmerkingen
Vul hier niets in a.u.b.
terug