Maak 330 kg propyleenglycol met je inkuilmiddel

Maiskuilen die behandeld zijn met Bonsilage Fit mais hebben een betere energiebalans, mede door de aanmaak propyleenglycol. Hiermee reduceer je het risico op slepende melkziekte en pensverzuring.

Betere energiebalans kuilmais

De betere verhouding tussen zetmeel, melkzuur, azijnzuur en propyleenglycol zorgt voor een stabiele pens-PH waardoor je koeien geen last krijgen van pensverzuring.

 

Energieboost voor je koeien

Daarnaast geeft de propyleenglycol je koeien een energieboost. Hiermee voorkom je een energietekort bij je koeien en het risico op slepende melkziekte. Met toevoeging van Bonsilage Fit mais aan je maiskuil zit de propyleenglycol standaard in het rantsoen. Dit levert je veel gemak op!

Hoe werkt Bonsilage Fit mais

De bacteriën in het inkuilmiddel Bonsilage Fit mais stimuleren de aanmaak van melkzuur uit de suiker van het gewas. Vervolgens zetten ze een groot gedeelte van het aangemaakte melkzuur om in propyleenglycol en azijnzuur. Met 1 potje Bonsilage Fit mais maakt een maiskuil 330 kilo propyleenglycol aan. Hiermee verbeter je de kwaliteit van 100 ton snijmais. Dit is vergelijkbaar met ongeveer 2 hectare mais.

 

Vrij van broei en schimmel

Naast een flinke dosis propyleenglycol verhoogt Bonsilage Fit mais ook de hoeveelheid azijnzuur met factor vijf. Hierdoor is de kuil nagenoeg gevrijwaard van broei en schimmels. Dit resulteert in smaakvol ruwvoer en weinig inkuilverlies.

Bonsilage Fit mais heeft het beste resultaat in maiskuilen van 32 tot 35 procent droge stof.

terug