Hoge balsnelheid op greens voor het beste spel

Een hoge balsnelheid op greens is een vereiste voor golfers. Het is zeer frustrerend voor golfers als de green niet gelijkmatig is en de balsnelheid variabel is. De meeste greenkeepers weten dit maar al te goed en proberen de golfgreens op een uitmuntend niveau te krijgen en daarmee een hoge balsnelheid op greens te garanderen. Met de Stimpmeter kan eenvoudig en nauwkeurig de snelheid van de greens worden gemeten.

Hoge balsnelheid

De Stimpmeter wordt onder een hoek van 20 graden gehouden. De golfbal rolt er dan af. Deze handeling wordt drie keer gedaan met drie verschillende ballen. Het is noodzakelijk dat de drie ballen binnen 8 inch van elkaar liggen anders is het niet betrouwbaar. Het kan zijn dat er dan slechte ballen zijn gebruikt of dat de Stimpmeter is verschoven. Van de drie ballen wordt vervolgens de gemiddelde afstand berekend. Hierna worden er in tegenovergestelde richting ballen gerold met de Stimpmeter. Ook hiervan wordt weer de gemiddelde afstand berekend. Het gemiddelde van deze twee afstanden is de balsnelheid. Een goed resultaat met de Stimpmeter geeft automatisch een hoge balsnelheid op greens die nodig is voor het beste spel.

 

Van gewoon struisgras en wit struisgras is bekend dat het zeer kort gemaaid kan worden en dat de balsnelheid hoog is. Een vereiste voor een hoge balsnelheid op greens is dus een mengsel dat zeer goed tegen kort maaien goed kan. Waar kort gemaaid wordt, is het gras onder stress en liggen ziektes op de loer. 

Als u meer wilt weten over ziektes op struisgrasbanen, klik dan hier.

 

Een Stimpmeter is voor de greenkeeper een mooi hulpstuk om te zien of er een hoge balsnelheid op zijn greens is en of de speelkwaliteit daar dus hoog is. Als u hier zelf achter wilt komen is het gebruik van een Stimpmeter aan te raden.

 

Om een hoge balsnelheid op greens te verkrijgen is het kiezen van het juiste mengsel noodzakelijk. Bij Barenbrug zijn er verschillende mengsels te verkrijgen met gewoon struisgras, namelijk Bar All Bent, Bar Duo Bent en Bar Superb. 

Wilt u meer weten over gewoon struisgras, klik dan hier.

 

Ook wit struisgras is een mooie optie voor golfbanen. Bar Trio Bent en Bar Duo Bent zijn mengsels van Barenbrug waarin wit struisgras een grote rol speelt. 

Klik hier voor meer informatie over wit struisgras.

Meer weten over struisgras?

Voor meer informatie over struisgras kunt u hier klikken. 

Vind een dealer bij
u in de buurt
Verkooppunten
terug