Voorkom ruwvoertekort met eigen eiwit. Dit zijn je mogelijkheden.

Kies er nu voor om extra eiwit te telen van je eigen land. Met een paar aanpassingen in jouw bouwplan voorkom je ruwvoertekort. Zo ben je verzekerd van voldoende eiwitrijk voer voor jouw melkvee.

Eiwitboosters, klaar om in te zaaien

Om eenvoudig en snel meer eiwitrijk ruwvoer te telen kun je kiezen uit tijdelijke grasmengsels met of zonder klavers of vlinderbloemigen.

We hebben de mogelijkheden voor je op een rijtje gezet:

 

ProtaPlus
Zeer productief grasklavermengsel waarmee je zonder stikstof meer eiwitrijk ruwvoer produceert. ProtaPlus produceert maar liefst 20 procent meer droge stof dan tijdelijk grasland.

 

ProtaSprint - NIEUW!
Makkelijk te telen 1-jarig mengsel van Italiaans raaigras, inkarnaatklaver en voederwikke voor een snelle en massale ruwvoeropbrengst. Nu zaaien betekent over 10 weken maaien.

 

Tornado 2

Combinatie van de beste diploïde en tetraploïde Italiaans raaigrassen. Produceert twee jaar lang 35 procent meer ruwvoer dan blijvend grasland. Voor extra opbrengst of een lage stikstofgift adviseren wij een klavermengsel toe te voegen.

 

Zelf gras-klaver mengen

Je kunt er ook voor kiezen om klaver zelf te mengen met je grasmengsel. Beoordeel eerst je bodem voor je besluit klaver te zaaien. Klaver houdt niet van gronden met een hoog stikstofleverend vermogen en een lage pH. Houd daarom op zandgronden een pH aan van minimaal 5,5 en op klei minimaal 6,0. Je kunt kiezen tussen de volgende klavermengsels:

 

ProtaFix -  NIEUW!
Mengsel met 4 verschillende 1-jarige klavers, geeft een maximale eiwitproductie en stikstofbinding.

 

Duet

Een mengsel met rode en witte klaver dat zelfs met een lage stikstofgift een smakelijk, hoogproductief en eiwitrijk gewas produceert. Duet is geschikt voor maaipercelen.

 

Quartet

Standvastig mengsel van witte klavers met verschillende bladgroottes. Stimuleert de grasgroei en smakelijkheid in beweidings- en maaipercelen.

 

 

Klik hier voor tips voor een succesvolle teelt van klaver.

terug