24e Barenbrug-golfdag wederom een succes

Al voor de 24e keer werd maandag 11 juni de Barenbrug golfdag gehouden. De combinatie van netwerken, kennis delen en golfen blijkt al bijna een kwart eeuw een enorm succes. Verdeeld over twee handicapcategorieën werd door 136 spelers gestreden om de felbegeerde Barenbrug Trophy en de Redexim Cup.

 

Duurzaam golfen
In de ochtend werd door Jan Feersma Hoekstra een presentatie gegeven over het belang van de waterkwaliteit in relatie tot de effectiviteit ervan. In deze presentatie werd onder andere verder ingegaan op de relatie tussen waterkwaliteit en het gebruik van meststoffen en gewasbeschermingsmiddelen. In dit licht werden ook praktische tips gedeeld die direct toegepast kunnen worden op de baan om te komen tot een duurzamer beheer van de golfbaan.

 

Sportief succes
Na een dag golfen onder stralende weersomstandigheden werden aan het einde van de dag de winnaars bekend gemaakt door Mark Timmerman van ProGrasS. In de Redexim Cup ging Henri Slijkhuis er in eigen huis met de eerste prijs vandoor, terwijl de Barenbrug Trophy werd gewonnen door Alan Lindsay van Amsterdam Waterland.

 

Hoofdgreenkeeper 2012
Naast de sportieve successen op de dag zelf was er nog een prijs te verdelen. Tijdens de Barenbrug golfdag werd Arjen Boschaart van de Domburgsche Golfclub gekroond tot Hoofdgreenkeeper van 2012. Met ruim 25 jaar ervaring mag Arjen met recht een vakman genoemd worden. Eerder al kreeg de hoofdgreenkeeper bevestiging in de vorm van de titel "beste 9-holes van Nederland" voor de Domburgsche Golfclub. "Arjen heeft een schat aan ervaring op het gebied van baanonderhoud. Hij heeft een groot talent als het aankomt op het juiste moment kiezen van bemesten, beluchten en spuiten. Ook de hoeveelheden schat Arjen dermate nauwkeurig in dat er weinig verloren gaat. Een terechte winnaar", aldus gastheer Mark Timmerman.

 

2013
 In 2013 zal de golfdag voor de 25e editie gehouden worden. "Een jubileum voor de Barenbrug golfdag. Gezien het enthousiasme wat we ieder jaar zien denk ik dat we nog lang niet uitgespeeld zijn", zegt Jan van den Boom, productmanager van Barenbrug, vooruitkijkend naar de toekomst. 


De 25e Barenbrug golf dag
Alan Lindsay ontvangt de Barenbrug Golf Trophy uit handen van Jos van der Wielen, algemeen directeur Barenbrug Holland B.V.