29e Barenbrug Golfdag in het teken van Yellow Jacket Water Manager

Op maandag 12 juni vond alweer de 29e editie van de Barenbrug Golfdag plaats. Onder goede weersomstandigheden werd er zoals elk jaar weer gestreden om de Barenbrug Trophy en de Redexim Cup. Het ochtendprogramma stond zoals gewoonlijk in het teken van nieuwe ontwikkelingen in het vakgebied. De ontwikkeling waar dit jaar ook over gesproken werd, is de nieuwste innovatie die Barenbrug in samenwerking met Aquatrols ontwikkeld heeft: Yellow Jacket Water Manager. 

 

Overtuigende praktijkproeven

Nadat Mark Timmerman van ProGrasS B.V. met zijn welkomstwoord het ochtendprogramma aftrapte, werd Yellow Jacket Water Manager geïntroduceerd. Het verhaal werd gedaan door Olaf Bos, productmanager bij Barenbrug. Bos vertelde over het verschil tussen kieming en vestiging en op welke manier abiotische stress daar invloed op heeft. Vervolgens vertelde hij hoe Yellow Jacket Water Manager deze abiotische stress verhelpt. Het publiek luisterde geboeid, maar was écht helemaal om toen de resultaten van de praktijkproeven getoond werden. De demobakken laten duidelijk het grote verschil zien dat deze innovatie kan maken. Jurrian van der Vaart, professioneel golfer, vroeg zich door deze resultaten hardop af waarom “er überhaupt nog zaad verkocht wordt dat niet met deze technologie behandeld is”. 

Herkomst van Water Manager

De achtergrond van de Water Manager-technologie werd toegelicht door Tom Mehlhorn van Aquatrols. Hij vertelde dat Aquatrols op het idee is gekomen door een gigantische bosbrand in California die resulteerde in een waterafstotende bodem. Hij toonde tijdens zijn verhaal resultaten van jarenlang onderzoek, die bevestigen dat een zaaizaadbehandeling met Water Manager zeer gunstig werkt. 

 

Winnaars 29e Barenbrug Golfdag

En ’s middags werd er natuurlijk gegolfd. De Barenbrug Trophy ging uiteindelijk naar Audy van der Veen  van Golfparc Sandur. Gerhard Teunissen van het Rijk van Nijmegen mocht de Redexim Cup in ontvangst nemen en de Prograss clinic werd gewonnen door Jochem van de Kamp  van NL Adviseurs. Aan het eind van deze geslaagde dag was er nog ruimte voor een hapje en een drankje en werd er nog lang nagepraat over Yellow Jacket Water Manager. 

Geef abiotische stress geen kans met Yellow Jacket Water Manager!

Yellow Jacket Water Manager is ’s werelds eerste Seed Enhancement Technology die zorgt voor een goede vochthuishouding voor een optimale kieming én vestiging. Het vloeit bij bewatering uit in de bodem en hecht zich aan de zandkorrels. Zo vormt zich een Plant Survival Zone. Deze zone houdt niet alleen water vast, maar reguleert ook de vochthuishouding rond het zaadje. Tijdens de vestigingsperiode krijgt een plantje met veel abiotische stress te maken. Deze stress wordt onder andere veroorzaakt door droogte, hitte, wind en zout en is voor jonge plantjes vaak dodelijk. Yellow Jacket Water Manager regelt de vochthuishouding en daardoor ook de temperatuur rond het plantje. Het maakt abiotische stress verleden tijd!

Werking Yellow Jacket Water Manager & Plant Survival Zone

Yellow Jacket Water Manager inside!

Yellow Jacket Water Manager is ’s werelds eerste Seed Enhancement Technology die zorgt voor een goede vochthuishouding voor een optimale kieming én vestiging.

Golf

Al meer dan een halve eeuw kweekt Barenbrug grassen voor golfbanen. Hierdoor zijn golfbaanmengsels van Barenbrug ver doorontwikkeld en wereldwijd toonaangevend. Om met nieuwe producten goed aan te sluiten bij de praktijk, werkt Barenbrug nauw samen met greenkeepers en golfbaanarchitecten.

Al meer dan een halve eeuw kweekt Barenbrug grassen voor golfbanen. Hierdoor zijn golfbaanmengsels van Barenbrug ver doorontwikkeld en wereldwijd toonaangevend. Om met nieuwe producten goed aan te sluiten bij de praktijk, werkt Barenbrug nauw samen met greenkeepers en...

Al meer dan een halve eeuw kweekt Barenbrug grassen voor golfbanen. Hierdoor zijn golfbaanmengsels van Barenbrug ver doorontwikkeld en wereldwijd toonaangevend. Om met nieuwe producten goed aan te sluiten bij de praktijk, werkt Barenbrug nauw samen met greenkeepers en golfbaanarchitecten.

Vind een dealer bij
u in de buurt
Waar te koop
terug