Barenbrug Golfdag: al 25 jaar een groot succes

De Barenbrug Golfdag vond dit jaar plaats op maandag 10 juni. Deze editie was extra speciaal door het 25-jarig jubileum van dit evenement. Onder optimale weersomstandigheden werd er dit jaar weer gestreden om de Barenbrug Golf Trophy en de Redexim Cup.

Bandon Dunes

Het programma ging van start met een presentatie van Mark Timmermans van ProGrass, die het publiek het verhaal van 25 jaar Barenbrug Golfdag vertelde. Hij constateerde dat er door de jaren heen veel is veranderd, maar een ding is altijd hetzelfde gebleven: het weer is elk jaar prachtig. Hierna werd het woord gegeven aan gastspreker Ken Nice, director of Agronomy van het Brandon Dunes Golf Resort in Oregon, U.S. Zijn presentatie, vol prachtige foto’s en informatie over aanleg en ontwikkeling van de banen op dit golfresort, werd door de aanwezigen als zeer inspirerend ervaren.

 

’s Ochtends was het nog bewolkt, maar opnieuw was het uiteindelijk prachtig weer tijdens de Golfdag. Na de lunch ging iedereen de baan op en had de bewolking plaatsgemaakt voor een strak blauwe lucht met zon. Verdeeld over twee handicapcategorieën werd er weer gestreden om de felbegeerde Barenbrug Trophy en de Redexim Cup. Ook was er de mogelijkheid om wat meer bekend te raken met deze sport tijdens de clinic. In totaal waren er tijdens deze editie van de Barenbrug Golfdag zo’n 200 gasten op de baan aanwezig. 

Winnaars

Aan het eind van de dag was het natuurlijk tijd voor felicitaties. Deze waren dit jaar niet alleen gericht aan de winnaars, maar ook aan de organisatie, ter ere van het 25 jarig jubileum van de Barenbrug Golfdag. Daarna werden dan eindelijk de uitslagen bekend gemaakt: de Redexim Cup werd deze keer gewonnen door Henri Slijkhuis (handicap van 32 en 46  punten) en Arthur Roskott (handicap 7,3 en 41 punten) ging er met de Barenbrug Trophy vandoor.