Barenbrug gras van de partij op Euro 2012

Barenbrug was opnieuw goed vertegenwoordigd tijdens de laatste editie van het Europees kampioenschap voetbal in Polen en de Oekraïne. Zowel in de basiskampen als in de stadions werd gekozen voor de kwaliteit van het Nederlandse gras.

 

Openingswedstrijd op Barenbrug gras
De eerste wedstrijd van het toernooi, tussen mede-organisator Polen en Griekenland, werd gespeeld op een honderd procent Barenbrug veld. Slechts een paar weken voor het toernooi werd het veld gelegd door een gerenommeerde Nederlandse zodenspecialist die uitsluitend gebruik maakt van variëteiten van Barenbrug. Dankzij de hoogwaardige zoden kon een veld worden gecreëerd dat aan de hoogste UEFA-normen voldeed.

Doorzaaien
Behalve dit geheel nieuwe veld werden ook meerdere velden onderworpen aan een doorzaaibehandeling met graszaden van Barenbrug. Daardoor werden de velden in overeenstemming gebracht met de UEFA-normen. Welk van de mengsels SOS, Speedy Green en RPR werd gebruikt hing af van de omstandigheden. RPR is een van de nieuwste innovaties van Barenbrug en staat voor Regenerating Perenniyal Ryegrass oftewel regenererend Engels raaigras. Nadat met RPR de innovatieprijs in de wacht is gesleept, is het nu aan de meest vermaarde voetbalteams ter wereld om op RPR te gaan schitteren.

 

RPR - Regenerating Perennial RyegrassRPR

De meeste grasmengsels gaan ten onder tegen straatgras. Dat komt door de zeer snelle kieming van straatgras. Het kiemt en vestigt zich vaak eerder dan de meeste grasmengsels. Bij Barenbrug hebben we echter mengsels die nóg sneller zijn. Een voorbeeld is het ijzersterke RPR, dat kiemt zeer snel en vormt een extreem sterke grasmat die straatgras bijna geen kans geeft zich te vestigen. 

Lees hier meer over RPR.

 

SOS
Gebleken is dat straatgras zich vooral vestigt in kale plekken. Deze kunnen worden tegengegaan door op tijd door te zaaien met SOS.

 

Lees hier meer over SOS.