Header-RPR-golf-2024!

Bar Intensive RPR®

IJzersterke golfbanen met een zeer dichte grasmat

 

  • Green
  • Tee
  • Fairway
  • Rough

RPR vs gewoon Engels raaigrasDichtere grasmat

Een dichte grasmat vormt zich door de aanwezigheid van roodzwenk. Roodzwenk is heel fijn. In combinatie met veldbeemd vormt zich een dichte grasmat die heel snel en fijn is.

 

Hoge ziekteresistentie
Bar intensive RPR® bestaat uit fijnbladig Engels raaigras, RPR®-technologie, roodzwenkgras en roodzwenkgras met fijne uitlopers. Dit is een erg sterk mengsel dat dankzij het roodzwenkgras een hoge ziekteresistentie behoudt in de dichte grasmat.

 

Voor inzaai en doorzaai
Bar Intensive RPR® kan al gebruikt worden voor inzaai in maart. Mede door het fijnbladig Engels raaigras kan het ook gebruikt worden voor doorzaai, omdat het mengsel erg snel groeit. Door die snelheid vormt zich snel een dichte grasmat.

 

ZelfherstellendDeterminate Stolons
Door het RPR®-mengsel vormen zich de zogenaamde ‘determinate stolons’. Dit zorgt voor een soort netting in de zode waardoor de grasplantjes met elkaar verbonden zijn. Hierdoor wordt het gras niet snel weggeslagen en is er dus weinig schade, zo blijft de dichte grasmat behouden. Wanneer er wel schade ontstaat, is de RPR®-technologie zelfherstellend.

 

Hogere bespelingintensiteit
Door de uitlopers in RPR® vormt zich een natuurlijk netwerk van een soort netting in de zode. Dus in plaats van losse grasplantjes, heeft ieder grasplantje van RPR® een link naar een ander grasplantje en naar de grond voor een dichte grasmat. Het gras heeft zo een betere houvast en wordt niet zomaar weggeslagen op de tee of fairway, zo is er een hoge bespelingsintensiteit mogelijk.

  Zaaischema RPR / Veldbeemdgras

Jaarrond groen

Doordat het RPR®-mengsel al zo vroeg ingezaaid kan worden, is uw dichte grasmat jaarrond groen. Er kan ook makkelijk doorgezaaid worden, omdat het mengsel erg snel groeit, in tegenstelling tot veldbeemdgras.

 

RPR® - IJZERSTERKE video
Samenstelling
Soort
25%
Engels raaigras - RPR® Technology
25%
Engels raaigras - fijnbladig
25%
Roodzwenkgras - gewoon
25%
Roodzwenkgras - fijn
Specificaties
Kortst mogelijke maaihoogte
> 10 mm
Zaaidichtheid/m²
20-25 gr
Zaaidiepte
4-6 mm
Verpakking
15 kg
Bestand tegen zeer kort maaien
Ziekteresistentie
Minder beregening vereist
Minder bemesting vereist
Minder maaien vereist
Bespelingstolerantie zomer
Bespelingstolerantie winter
Zeer snelle vestiging
Zelf herstellend vermogen
Zodedichtheid
Groene kleur hele jaar door
Hogere balsnelheid greens
Zouttolerantie
Golf

Al meer dan een halve eeuw kweekt Barenbrug grassen voor golfbanen. Hierdoor zijn golfbaanmengsels van Barenbrug ver doorontwikkeld en wereldwijd toonaangevend. Om met nieuwe producten goed aan te sluiten bij de praktijk, werkt Barenbrug nauw samen met greenkeepers en golfbaanarchitecten.

Al meer dan een halve eeuw kweekt Barenbrug grassen voor golfbanen. Hierdoor zijn golfbaanmengsels van Barenbrug ver doorontwikkeld en wereldwijd toonaangevend. Om met nieuwe producten goed aan te sluiten bij de praktijk, werkt Barenbrug nauw samen met greenkeepers en...

Al meer dan een halve eeuw kweekt Barenbrug grassen voor golfbanen. Hierdoor zijn golfbaanmengsels van Barenbrug ver doorontwikkeld en wereldwijd toonaangevend. Om met nieuwe producten goed aan te sluiten bij de praktijk, werkt Barenbrug nauw samen met greenkeepers en golfbaanarchitecten.

Vind een dealer bij
u in de buurt
Waar te koop
Bekijk hier het
laatste Sport &
Recreatie-nieuws
Vaknieuws