IJzersterke grasmatten op het Belgian Football Center Tubize

Frédéric Veraghaenne is sinds 2012 manager van het Belgian Football Center in Tubeke (BE) met als doel het centrum te worden voor alle Belgische voetballers. In dit centrum komen alle nationale teams van België bijeen. Met het geld wat de Belgische voetbalbond heeft verdiend aan het organiseren van Euro 2000 is er besloten om één nationaal voetbalcentrum op te richten. In 2005 is de bouw gestart.

 

De grasvelden hebben hier de hoogste prioriteit, omdat dit volgens Dhr. Veraghaenne de basis is voor een goede prestatie. Wegens de constante intensieve betreding op de velden van het Belgian Football Center is het RPR gras van Barenbrug een logische keuze.

Belgian Football Center in TubekeEen centrum waarop alle voetballers komen

De voornaamste gebruikers van de velden zijn de nationale jongerenteams. Echter trainen ook scheidsrechters hier, wordt er een hoop scouting gedaan en worden er hier de beste spelers geselecteerd. Vele nationale en internationale voetbaltoernooien hebben al plaatsgevonden op dit geweldige sportcentrum, zo zijn er nu jaarlijks zo’n 60.000 gebruikers. Alle nationale teams, met uitzondering van de Rode Duivels, trainen op dit complex. Het nationale team gaat hier binnenkort echter wel aan de slag. Door Euro 2000 heeft de KBVB geld beschikbaar gesteld voor dit voetbalcentrum.

 

Dhr. Veraghaenne zegt: “Goede grasvelden zijn het begin van een professioneel centrum, door onze goede samenwerking waarbij de expertise en het graszaad van Barenbrug wordt gebruikt zijn de grasvelden van topkwaliteit.” Op dit moment zijn er op het complex drie natuurvelden en drie synthetische velden aanwezig. In het voorjaar van 2014 zijn de velden ingezaaid met RPR.

Intensieve betreding van de velden van het Belgian Football CenterIntensieve betreding van de velden

“Onze terreinen hebben dit seizoen veel geleden. Door een combinatie van intensieve betreding en het gebrek aan gunstig weer was het een uitdaging om de velden in topconditie te houden. Dankzij de kennisdeling en ervaring onze partners, waarvan met name Barenbrug, kunnen wij zeer tevreden zijn over de perfecte staat van de velden.” De natuurvelden krijgen per jaar 350 tot 450 speeluren te verduren. 

 

Alles moet perfect zijn

Vanaf deze zomer wordt het Belgian Football Center voorbereid op de ontvangst van de Rode Duivels, voor de trainingen voor het EK 2016. Dat houdt in dat alles top moet zijn. Grasvelden die in perfecte staat zijn moeten zo ook een hoge kwaliteit behouden ondanks de constante intensieve betreding. Om deze reden is gekozen voor het graszaad van Barenbrug.

 

Durban South Africa FIFA 2010Hoge verwachtingen

Volgens Dhr. Veraghaenne heeft Barenbrug genoeg kennis en kunde op het gebied van sportvelden om topkwaliteit te bieden. Referenties bewijzen dit succes. Kijk naar de velden op het WK in Zuid-Afrika in 2010 en het beste veld van het WK van 2014 in Brazilië (trainingsveld van het Nederlands elftal). “Vanwege deze redenen was de keuze voor het graszaad van Barenbrug weloverwogen”, aldus Dhr. Verahaenne. “Door innovaties als RPR-gras wordt onze keuze voor Barenbrug bevestigd. Gezien de kwaliteit van onze grasvelden met RPR graszaad zijn we zeer blij met de keuze die we gemaakt hebben.”

 

Lees meer over het beste veld van het WK van 2014 in Brazilië.

 

Lees meer over WK 2010 in Zuid Afrika.

RPR - Regenerating Perennial Ryegrass

RPR staat voor Regenerating Perennial Ryegrass. Het is een ras van Engels raaigras. Het voordeel van dit mengsel is echter dat het naast dat het zich zeer snel vestigt, het ook een ongelofelijke sterkte biedt. Het maakt gebruik van horizontale uitlopers. Hierdoor groeien de wortels niet alleen naar beneden, maar vormen de normaal losstaande grasplantjes nu een heel netwerk van grasplantjes wat bijna niet kapot te krijgen is. 

 

Klik hier voor meer informatie over RPR.

Bekijk de IJZERSTERKE video!

Dé ware grasrevolutie nu op beeld.