BVO-dag 2014 succesvol

De BVO-dag is ieder jaar weer een mooie aangelegenheid voor fieldmanagers en organiserende partijen om hun kennis te delen. In De Kuip kwamen dit jaar op 8 januari de field- en stadionmanagers bij elkaar. De BVO-dag werd voor de vijfde keer georganiseerd door initiatiefnemers ProGrasS, Everris, SGL en natuurlijk Barenbrug.

 

Alle deelnemers werden in de perszaal bijgepraat over de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van grasonderhoud in stadions. Hierna sprak dr. Klaus Müller-Beck, president Deutsche Rasengesellschaft, over de wijze waarop stadionvelden in Duitsland worden beoordeeld en gemonitord.

 

RPR - Regenerating Perennial RyegrassAanhoudende populariteit RPR 
ProGrasS hield een goed verhaal over RPR, Regenerating Perennial Ryegrass, van Barenbrug. Het uitlopervormend Engels raaigras is nog steeds razend populair, dat kwam op de BVO-dag duidelijk naar voren. Uit het publiek kwam al direct de vraag: “Is er nu wel genoeg voorraad?”. Het antwoord daarop was dat het weer te bestellen is, maar wees er snel bij, want anders wordt het al voortijdig door partijen uit het buitenland besteld. Zo wordt de kracht en het succes van RPR maar weer eens bewezen. 

Voor meer informatie over RPR, klik hier!

 

SOS; de koude krachtpatser
SOS, Super Over Seeding, kwam op deze BVO-dag ook weer ter sprake. SOS maakt het mogelijk om bij lage bodemtemperaturen (6°C) toch door te zaaien. Fieldmanager Henry de Weerd van FC Twente was zeer tevreden over dit mengsel. “In december heb ik SOS doorgezaaid en de groei graaddagen geteld. Binnen 14 dagen kwamen de SOS plantjes naar boven. Geweldig!”

Voor meer informatie over SOS, klik hier!

 

Grasmat in De Kuip de beste
In veel voetbalstadions in Nederland is RPR doorgezaaid, zo ook bij Feyenoord. Uiteraard werd dit voetbalveld dus nog uitvoerig bekeken. Op deze BVO-dag werd zelfs bekend dat de grasmat in De Kuip als beste wordt gezien door de aanvoerders van de eredivisieclubs, een onderzoek van de VVCS. Een mooi resultaat van natuurlijk gras dat uitstekend wordt onderhouden.

Voor meer informatie over de grasmat in De Kuip, klik hier

 

Grasmat in De Kuip de beste