Dé ware grasrevolutie nu op beeld!


Een sportveld moet extreme betreding aankunnen, want het mag niet zomaar uit de grond worden getrapt. Dat is mogelijk met het revolutionaire RPR van Barenbrug. In de video zijn bijvoorbeeld beelden te zien van de geweldige sportvelden van Manchester City. Grasvelden krijgen in Nederland niet altijd die waardering die het hoort te krijgen. Na het zien van de beelden bij Manchester City wordt duidelijk dat het onderhouden van topvelden een precies vak is. Bij PSV laat men nu al jaren een topgrasmat zien. RPR heeft daar zeker zijn bijdrage aan geleverd. De succesvolle ervaring hiermee wordt dan ook niet onder stoelen of banken geschoven.

Research en Development

Om RPR te kunnen ontwikkelen is er bij Research en Development veel gericht onderzoek gedaan. In de video zijn daarvan beelden te zien. Het is dan ook zeer interessant om te zien hoe delen van het veredelingsproces gaan. Om tot een goed product te komen is al dit onderzoek ook zeker nodig, dit kan vele jaren duren. Concurrenten beweren ook vergelijkbare producten op de markt te hebben. De vraag is of dit wel serieus genomen kan worden, omdat er bij die producten niet zo’n gespecialiseerd jarenlang proces aan vooraf is gegaan.

Extreme sterkte

RPR vormt horizontale uitlopers (determinate stolons) die zorgen voor een soort van netting in de zode. Hierdoor hebben de plantjes houvast aan de grond en aan andere plantjes. Dit zorgt voor een heel netwerk van plantjes dat nauwelijks uit de grond kan worden getrapt. Het gevolg is een superstrak sportveld dat het hele jaar mooi blijft. Het is prachtig dat dit revolutionaire gras nu op beeld te zien is om het succes maar weer eens te benadrukken.

Een grasmat van wereldklasse is echter niet alleen haalbaar voor de grote toernooien. Bent u op zoek naar een ijzersterke mat? Ga dan ook voor RPR!

 

Klik hier voor meer informatie over RPR.