Het geheim voor topvelden bij kampioen PSV

De basis voor topvoetbal begint bij het veld. De perfecte trainingsvelden op De Herdgang en het fantastische veld in het Philips-stadion liggen zo ten grondslag aan het kampioenschap van PSV. Een uitstekende reden om eens een bezoekje te brengen aan fieldmanager Ed Hubers en zijn collega’s en ze een zeer verdiende kampioenstaart te overhandigen.

 

Denken, durven, doen

“Denken, durven, doen”, zo omschrijven de graskenners van PSV hun werk. Op deze wijze is het gelukt om wederom een seizoen topkwaliteit velden te bieden. Het geheim van fieldmanager Ed Hubers en zijn collega’s is passie. De combinatie van passie en het gebruik van het ijzersterke RPR blijkt een gouden combinatie te zijn. 

 

Passie voor gras

Ed Hubers: “Het mooie van ons vak is dat elke dag anders is, iedere dag vereist andere werkzaamheden. Soms is dat ook frustrerend, maar uiteindelijk zijn we super trots op het resultaat. Mensen denken soms dat het allemaal vanzelf gaat, maar het is iedere dag noodzakelijk om onderhoud te plegen en de juiste methodes te gebruiken. Daarvoor is een hoop passie nodig, dat zit hier genoeg.”

 

Trainingsvelden basis voor succes

De trainingsvelden op De Herdgang worden zes dagen per week en 45 weken per seizoen betreden. Dat vraagt om gras dat wel tegen een flinke stoot kan, met RPR is dit te realiseren. Om kampioen te worden moeten de trainingen op topniveau zijn, daarvoor is perfect gras nodig. “We merken gewoon dat de RPR-grasplantjes ontzettend sterk zijn. Er ontstaat weinig schade en als er toch schade is ontstaan, herstelt het gras zich snel. De betreding van de trainingsvelden is zeer hoog, toch blijft de kwaliteit van die velden goed. In de hoek van De Herdgang ligt nog een klein kunstgrasveld, maar de profs laten het links liggen. Zij kiezen voor het Hollandse natuurgras”, aldus fieldmanager Ed Hubers.


Vervanging stadionveld
Ieder jaar wordt het veld in het Philips-stadion vervangen, omdat het door concerten volledig verwoest wordt. “Ook dit jaar is er weer een concert en zullen we er weer een nieuwe mat inleggen. We hebben vier weken de tijd om de grasmat in topconditie te krijgen. Met RPR krijgen we dit zeker weer voor elkaar. Het was even zoeken voordat we de juiste bemesting en beregening van het RPR-veld ten opzichte van traditionele grasmengsels voor elkaar kregen, maar we hebben nu de juiste balans gevonden. Ik weet zeker dat door de juiste bemesting ook het aantal glijpartijen van spelers op het veld afneemt.”

 

 

 

 
Wilt u meer informatie over RPR? Bezoek onze RPR webpagina. RPR - Zelfherstellend Engels Raaigras

RPR staat voor Regenerating Perennial Ryegrass, ofwel zelfherstellend Engels raaigras: Engels raaigras dat horizontale uitlopers vormt, de zogenoemde determinate stolons. Deze uitlopers zorgen voor een natuurlijk netwerk in de bodem. Dit resulteert in een snel opkomende en bijzonder sterke grasmat. RPR gedijt goed op vele verschillende grondsoorten, wat het mengsel geschikt maakt voor veel verschillende doeleinden. Naast de RPR Sport- en Golfproducten is er nu ook een nieuw product, speciaal voor het gazon.

 

Wilt u meer informatie over RPR? Bezoek onze RPR webpagina.