Barenbrug levert graszaad voor Nationaal Monument MH17

17 juli 2017 vindt de officiële opening van het Nationaal Monument MH17 plaats. Het monument is opgericht ter nagedachtenis aan de vliegramp die precies drie jaar daarvoor plaatsvond. Het betreft een herinneringsbos dat gerealiseerd wordt in Park Vijfhuizen, in de buurt van Schiphol. De realisatie van het bos wordt mogelijk gemaakt door giften. Ook Barenbrug leverde een bijdrage.

Vlucht MH17

De dag dat vlucht MH17 geraakt werd door een doelraket en neerstortte, staat als een zwarte dag in ons geheugen gegrift. Alle 298 inzittenden kwamen hierbij om. Het ontwerp van het herinneringsbos is gebaseerd op het zwarte herdenkingslint dat na de ramp veelvuldig werd gedragen. Het bos vormt een lint van 298 bomen: elke boom representeert een van de slachtoffers.

 

Ook bij Barenbrug zullen we deze ramp nooit vergeten. Toen we de vraag kregen om ook een duit in het zakje te doen, waren we dan ook zeer vereerd om mee te kunnen werken aan dit mooie initiatief. We hebben dan ook onze volledige medewerking verleend en Mow Saver gedoneerd om het park mee in te zaaien.

Nationaal Monument MH17

17 juli 2017 vindt de officiële opening van het Nationaal Monument MH17 plaats.

terug