Manchester City FC zeer succesvol met RPR

Roy Rigby lovend over RPR tijdens bijeenkomst professionele voetbalclubs

 
‘Onze velden zijn nog nooit zo goed geweest als nu met RPR’ zegt Roy Rigby, hoofd van alle groundsmanagers bij de kampioen van Engeland. Zelfs met een zeer slecht najaar zijn onze velden in topconditie. Sinds Rigby RPR gebruikt ontvangt hij alleen nog maar complimenten van de trainers en spelers. Het ultieme doel van een groundsman.

Kennisuitwisseling

Rigby was te gast tijdens de jaarlijkse bijeenkomst van de Groundsmen van de Eredivisieclubs. Deze dag wordt mede door Barenbrug georganiseerd en heeft als doel kennisuitwisseling  tussen sportveldbeheerders van eredivisieclubs om de kwaliteit van de Nederlandse velden te verhogen. De ervaring laat zien dat deze uitwisseling zijn vruchten af werpt. Door kennisoverdracht tussen groundsmanagers, verbeterde technologieën in graszaadveredeling (zoals RPR) en de ontwikkeling van het SGL Concept van het Nederlandse bedrijf SGL zijn veel Nederlandse eredivisievelden in topconditie.

Rigby was speciaal ingevlogen om zijn kennis te delen van het beheer van de sportvelden bij de huidige kampioen van Engeland.


RPR - Regenerating Perennial RyegrassHoogste bespelingstolerantie
RPR is een zelf herstellend Engels raaigras dat uitlopers vormt. De uitlopers zorgen voor een natuurlijk netwerk van stolonen. Eigenlijk is dit een soort van wapening in de zode, waardoor RPR de hoogste bespelingstolerantie biedt. In plaats van losse grasplantjes, zoals traditioneel Engels raaigras, heeft ieder grasplantje van RPR een link naar andere plantjes en naar de bodem waardoor intensieve bespeling mogelijk is.

Klik hier voor informatie over RPR.