Mexicaanse voetbalclub naar de top met Cruijff op gras van Barenbrug

Van het Mexicaanse ‘Chivas’ de beste voetbalclub van de wereld maken. Die uitdaging heeft Johan Cruijff met beide handen aangepakt nu hij adviseur is bij de club. De basis moest goed zijn en dus werd op aandringen van Cruijff het kunstgras vervangen door natuurlijk gras; Barenbrug gras. 

 

Overschakelen naar natuurlijk gras was één van de eerste zaken die Cruijff onder handen wilde nemen in het voetbalstadion van Guadalajara. Dat lieten Frank Barenbrug, directeur van graszaadbedrijf Barenbrug, en Roberto Berentsen, de partner van Barenbrug in Mexico zich geen twee keer zeggen. 

Zij namen contact op met Cruijff en Chivas en een half jaar later is de Barenbrug grasmat in het Mexicaanse voetbalstadion een feit. 

 

Klik hier voor meer informatie over Water SaverNatuurlijk beter

Cruijff twitterde vanaf zijn officiële account: “Bij het voetbal dat wij willen spelen functioneert natuurlijk gras goed. Daarmee denken we dat alles wat natuurlijk is, beter is.” Frank Barenbrug weet dat als geen ander en verklaart: “De beworteling is op sportvelden vaak een probleem. Daarom adviseerden we Cruijff en Chivas om het graszaadmengsel Water Saver te zaaien. Dit gras heeft een diepe beworteling, wat zorgt voor een sterke grasmat. In de sportwereld is dit van groot belang.” Dat Water Saver goed tegen de droogte kan, was voor de Mexicaanse voetbalclub reden te meer om het graszaad van Barenbrug te kiezen.  

 

Klik hier voor meer informatie over Water Saver

 

Prominente rol

De Mexicanen zijn duidelijk enthousiast over het initiatief van de Nederlanders.  “De ongelimiteerde hulp voor het renoveren van het veld bestempelen wij als hoogwaardig, zowel binnen als buiten de club”, schreef de Spaanse krant La Noticia. “Guadalajara heeft nu een prominentere rol in zowel de Mexicaanse competitie als op mondiaal niveau.” Voor Cruijff is dit de juiste basis om ‘zijn’ Chivas naar de top van het voetbal te brengen.

Barenbrug Sidekick: Advies bij in- en doorzaaienBarenbrug Sidekick - Jouw app voor perfect gras

Met de nodige kennis is het voor iedereen mogelijk om net zo'n grasmat als bij Chivas te creëren. Echter blijkt dat het in de praktijk lastig is om te kiezen voor een bepaald mengsel en dan ook nog te weten wanneer dit ingezaaid en/of doorgezaaid moet worden. Hiervoor heeft Barenbrug nu een handige app ontwikkeld om de gebruiker te helpen. Via de app is het mogelijk om de grasmat de beoordelen, grassen te herkennen en op basis daarvan advies en tips te krijgen. 

 

Klik hier om de Barenbrug Sidekick app te downloaden