RPR de basis voor geweldige tennisbanen in Rosmalen

Op het terrein van het Autotron in Rosmalen vond van 6 tot 12 juni weer het tennisevenement Ricoh Open plaats. Het tennistoernooi wordt traditiegetrouw op gras gespeeld. Topbanen zijn de basis voor een prachtig toernooi, de kleinste oneffenheden kunnen het toernooi negatief beïnvloeden. Met Bar Extreme RPR is het wederom gelukt om zeer strakke tennisbanen te realiseren.

 

Gras onder moeilijke omstandigheden
Ed Hubers is verantwoordelijk voor de tennisbanen. “Ik ben verbaasd dat het grasmengsel Bar Extreme RPR groeit onder deze extreem moeilijke omstandigheden. De grond is keihard en het weer heeft ook niet bepaald meegezeten. Ieder jaar werken we naar het toernooi toe, alles moet dan perfect zijn. Het tournooi is voor mij geslaagd als de organisatie en spelers tevreden zijn. Tot op heden heb ik alleen nog maar positieve reacties mogen ontvangen.”

 

Ik ben verbaasd dat het grasmengsel Bar Extreme RPR groeit onder deze extreem moeilijke omstandigheden.

 

Kennisuitwisseling
Ed hubers en aannemer Van Lokven BV voor groen, grond en infra werkt nauw samen met graskenners van het wereldbekende Wimbledon in Londen. De uitwisseling van kennis en kunde zorgt ervoor dat de spelers en speelsters ieder jaar kunnen rekenen op perfecte tennisbanen. 

 

Tot op heden heb ik alleen nog maar positieve reacties mogen ontvangen.

 

Extreem snelle vestiging
Door de hoge concentratie fijnbladig Engels raaigras in combinatie met RPR is er een zeer snelle vestiging mogelijk. Er zit fijnbladig Engels raaigras in Bar Extreme RPR, dit groeit vele malen sneller dan veldbeemdgras. In combinatie met RPR is het ijzersterk.

 

Minder straatgras
RPR heeft de stevigheid van veldbeemdgras, maar heeft een heel snelle vestiging. Hierdoor groeit er minder straatgras in het tennisveld, omdat het minder kans heeft zich te vestigen.

 

Lees hier meer over straatgras!

 

Hogere bespelingsintensiteit
Door de uitlopers in RPR vormt zich een natuurlijk netwerk van een netting in de zode die een snelle vestiging heeft. Dus in plaats van losse grasplantjes, heeft ieder grasplantje van RPR een link naar een ander grasplantje en naar de grond voor een dichte grasmat. Het gras heeft zo een betere houvast en wordt niet zomaar weggetrapt, zo is er een hoge bespelingsintensiteit mogelijk.

 

Zelfherstellend

Door het RPR-mengsel vormen zich de zogenaamde ‘determinate stolons’. Dit zorgt voor een soort netting in de zode waardoor de grasplantjes met elkaar verbonden zijn. Hierdoor wordt het gras niet snel weggetrapt en is er dus weinig schade. Door RPR-technologie is de grasmat zelfherstellend en heeft het een zeer snelle vestiging.

 

Voor meer over RPR, klik hier!