Header-RPR-golf-2024!

RPR® Golf Ultrafine

Ultrafijnbladig en ijzersterk uitlopervormend Engels raaigras, ook voor greens

  • Meest fijnbladige Engels raaigras oplossing, geschikt voor greens
  • Maaihoogte vanaf 5 mm mogelijk
  • Kieming bij lage temperatuur
  • Zeer snelle vestiging
  • Green
  • Tee
  • Fairway
  • Rough

Meest fijn bladige Engels raaigras oplossing, nu ook voor greens

De nieuwe generatie RPR is super fijnbladig, utra-fine. En nu ook geschikt voor greens! Het RPR Golf Ultrafine mengsel combineert de meest fijnbladige Engels raaigrassen zonder uitlopers en mét uitlopers. Deze unieke mix kan toegepast worden op de hele baan vanaf de tee tot en met de green. Door zijn fijnbladigheid zijn de ultra-fijne Engels raaigrassen met bijna alle grassoorten te mengen. Er ontstaat razendsnel een dichte, fijnbladige en ijzersterke grasmat.

 

Maaihoogte vanaf 5 mm mogelijk

De rassen in RPR Golf Ultrafine zijn uniek vanwege het lage groeipunt van de planten. Dit is het punt waaruit de grasplant herstelt na een maaibeurt. Hoe lager deze ligt, hoe korter je kunt maaien. RPR Golf Ultrafine kun je op 5 mm maaien! Maai met regelmaat én frequent en er ontstaat er een fijnbladige grasmat. Je kunt het vergelijken met roodzwenk en struisgras bij 5mm maaihoogte.

 

Kieming en activiteit vanaf lage temperatuur

RPR Golf Ultrafine kiemt al vanaf 8 graden C. Het is dan ook de snelste oplossing om schade door ziekte, plagen of winter op bijvoorbeeld greens razendsnel te herstellen. Ook is RRP Golf Ultrafine actief bij lagere temperaturen. Het is het eerste mengsel dat in het voorjaar weer actief wordt. Ook blijft het tot laat in het najaar herstellen van belasting. Kortom, het helpt je jouw speelseizoen te verlengen.

 

Zeer snelle vestiging

Niet alleen kiemt RPR Golf Ultrafine razend snel, ook vestigen de planten zich sneller dan alle andere grasplanten. In no-time is je grasmat weer volledig dichtgegroeid met ijzersterke fijnbladige planten.

RPR® - IJZERSTERKE video
Samenstelling
Soort
50%
Engels raaigras - RPR® Ultrafine Technology
50%
Engels raaigras - Ultrafine
Specificaties
Zaaidichtheid
2 - 3 kg/100m²
Maaihoogte
vanaf 5 mm
Verpakking
15 kg
Zaaidiepte
0,5 - 1,0 cm
Bestand tegen zeer kort maaien
Ziekteresistentie
Minder beregening vereist
Minder bemesting vereist
Minder maaien vereist
Bespelingstolerantie zomer
Bespelingstolerantie winter
Zeer snelle vestiging
Zelf herstellend vermogen
Zodedichtheid
Groene kleur hele jaar door
Hogere balsnelheid greens
Zouttolerantie
Golf

Al meer dan een halve eeuw kweekt Barenbrug grassen voor golfbanen. Hierdoor zijn golfbaanmengsels van Barenbrug ver doorontwikkeld en wereldwijd toonaangevend. Om met nieuwe producten goed aan te sluiten bij de praktijk, werkt Barenbrug nauw samen met greenkeepers en golfbaanarchitecten.

Al meer dan een halve eeuw kweekt Barenbrug grassen voor golfbanen. Hierdoor zijn golfbaanmengsels van Barenbrug ver doorontwikkeld en wereldwijd toonaangevend. Om met nieuwe producten goed aan te sluiten bij de praktijk, werkt Barenbrug nauw samen met greenkeepers en...

Al meer dan een halve eeuw kweekt Barenbrug grassen voor golfbanen. Hierdoor zijn golfbaanmengsels van Barenbrug ver doorontwikkeld en wereldwijd toonaangevend. Om met nieuwe producten goed aan te sluiten bij de praktijk, werkt Barenbrug nauw samen met greenkeepers en golfbaanarchitecten.

Vind een dealer bij
u in de buurt
Waar te koop
Bekijk hier het
laatste Sport &
Recreatie-nieuws
Vaknieuws