RPR in grasmat SC Heerenveen

Groundsman Henk Schreuder is trots op de grasmat van SC Heerenveen.De grasmat van SC Heerenveen is volledig verwijderd en vervangen door RPR. De oude grasmat deed sinds het seizoen 2009/2010 dienst in het Abe Lenstra stadion. Er zijn graszoden gelegd op de geprepareerde grond.

 
Optimale aanleg

Groundsman Henk Schreuder is trots op de grasmat van SC Heerenveen. Na de aanleg van de grasmat van SC Heerenveen was het zaak om deze goed nat te houden zodat de wortels zich kunnen nestelen. Bij de aanleg van de vorige grasmat waren de weersomstandigheden niet optimaal. Dit was nu beter en het wortelstelsel van RPR zal zich overal nestelen. 

De grasmat van SC Heerenveen is volledig verwijderd en is vervangen door RPR.De werking van RPR
RPR is een Engels raaigras en is overal zeer succesvol gebleken. Het is een ijzersterk gras waarop de meest heftige wedstrijd kan worden uitgevochten. Het gras is zo sterk door haar horizontale uitlopers, de zogenaamde determinate stolons. Elk grasplantje maakt een verbinding naar de grond en naar een ander plantje. Hierdoor ontstaat een stevig netwerk van grasplantjes dat bijna niet kapot te krijgen is. Mocht de grasmat toch beschadigen, dan treedt het zelfherstellende vermogen van RPR in werking. Hierdoor is de grasmat van SC Heerenveen binnen mum van tijd weer in topkwaliteit.

Bent u ook op zoek naar een sterke grasmat met het vermogen om zichzelf te herstellen? En bent u inmiddels overtuigd? 

Ga dan nu voor RPR!

Bekijk de IJZERSTERKE video!

Dé ware grasrevolutie nu op beeld.


bijlagen