Silostar Liquid HD

Gegarandeerd de beste kuilresultaten

  • Geschikt voor gras met weinig suiker
  • Voor behandeling van het snijvlak
  • Niet agressief
  • Getest in de praktijk
  • Snijmaïs
  • Gras
  • CCM
  • EKO

Silostar Liquid HD is een sterk geconcentreerd conserveringsmiddel dat is samengesteld uit natriumbenzoaat, kaliumsorbaat en natriumacetaat. Silostar Liquid HD voorkomt broei en schimmel in gras-, mais-, CCM-, GPS-, bierborstel- en bietenpulpkuilen. Dit reduceert het inkuilverlies. Het inkuilmiddel geeft de grootste garantie op een geslaagde kuil en is goed inzetbaar bij onder zware omstandigheden, zoals slecht weer of ruwvoer met weinig suiker. Bovendien is ruwvoer behandeld met Silostar Liquid HD smakelijker door de afwezigheid van schimmels en gisten. Het melkvee neemt hierdoor het ruwvoer beter op.


Snel te openen
Maiskuilen en graskuilen die behandeld zijn met Silostar Liquid HD kunnen snel na inkuilen geopend worden. In tegenstelling tot onbehandelde maiskuilen die na het aanleggen minimaal 6 weken gesloten moeten blijven, is een maiskuil behandeld met Silostar Liquid HD na 7 dagen al klaar voor gebruik. Bij een graskuil wordt deze periode tot 14 dagen verkort. Dit is te verklaren door de werking van de zuren in Silostar Liquid HD. De zuren in de zouten doodden direct schimmels en gisten. Onbehandelde kuilen moeten hiervoor eerst de suikers omzetten in zuren. Bovendien is de kwaliteit van ruwvoer dat behandeld is met Silostar Liquid HD hoger, omdat het suikergehalte in de kuil op peil blijft.

 

Curatieve werking

Silostar Liquid HD werkt ook curatief, dus ook na het constateren van broei en schimmel in de kuil is het conserveringsmiddel nog in te zetten om de houdbaarheid en de kwaliteit van het ruwvoer te verbeteren.

 

Niet agressief
De werkzame stoffen in Silostar Liquid HD, natriumbenzoaat, kaliumsorbaat en natriumacetaat zijn niet agressief in het gebruik. Deze EU goedgekeurde stoffen worden ook toegepast in de voedingsindustrie van consumenten producten. Silostar Liquid HD geeft geen irritatie op de huid.

 

Getest in de praktijk
Het inkuilmiddel Silostar Liquid HD is in de praktijk ruimschoots getest door Südzucker AG (Dr. Christine Potthast) en door de Universiteit door Toegepaste Wetenschappen in Bernburg (Dr. Heiko Scholz).

Dosering Silostar Liquid HD

Snijvlak en toplaag behandeling 0,15 - 0,25 liter per m

 

 

Specificaties
Kosten inkuilmiddel
€6-8/ton silage
Dosering vloeibaar ton silage
2 liter per ton
Dosering vloeibaar ton silage
20 kg
Houdbaarheid
24 maanden
Kwaliteitswaarborg
GMP+
Voedselveiligheid
EU-goedgekeurd
Conservering
Broeiremming
Smaakverbetering
Aanmaak propyleenglycol
Snel voeren
Hoe beoordeelt u dit product.
Uw naam
E-mailadres
Opmerkingen
Vul hier niets in a.u.b.
Inkuilen

Een smakelijke kuil zonder broei en schimmels en ook nog een hoge voederwaarde: dit is het streven van elke veehouder. Niet alleen de melkproductie gaat omhoog, ook de gezondheid van de dieren wordt gestimuleerd. Bij de keuze van het inkuilmiddel speelt het drogestofgehalte een belangrijke rol.

Een smakelijke kuil zonder broei en schimmels en ook nog een hoge voederwaarde: dit is het streven van elke veehouder. Niet alleen de melkproductie gaat omhoog, ook de gezondheid van de dieren wordt gestimuleerd. Bij de keuze van het inkuilmiddel speelt het drogestofgehalte een...

Een smakelijke kuil zonder broei en schimmels en ook nog een hoge voederwaarde: dit is het streven van elke veehouder. Niet alleen de melkproductie gaat omhoog, ook de gezondheid van de dieren wordt gestimuleerd. Bij de keuze van het inkuilmiddel speelt het drogestofgehalte een belangrijke rol.

Vind een dealer bij
jou in de buurt
Waar te koop
Hoeveel Bonsilage heb
jij nodig ?
Bereken