Topshelf open Rosmalen op Bar Extreme

In Rosmalen wordt van 16 tot 22 juni de jaarlijkse Topshelf open gespeeld. Dit grote tennistoernooi trekt zowel de nationale als internationale tennistop aan, en staat voor genieten van topsport in een geweldige ambiance. Om de deelnemers de hoogste kwaliteit van spelen te bieden, worden er hoge eisen aan de banen gesteld: daarom is er gekozen om deze in te zaaien met Bar Extreme.

De Topshelf open wordt door veel toptennissers gebruikt als voorbereiding op het tennistoernooi van Wimbledon. Er worden dan ook hoge eisen gesteld aan de faciliteiten in Rosmalen. De banen zijn hetzelfde opgebouwd als de heilige velden in Londen. Er wordt speciaal voor de Topshelf open zelfs kleigrond uit Engeland aangevoerd om dezelfde ondergrond te creëren als die van Wimbledon.

 

Love(nd) Bar Extreme

Op het tennispark in Rosmalen liggen vier trainingsbanen, zes wedstrijdbanen en het Centre Court. Eddy Hubers van de Firma Achterberg is eindverantwoordelijk voor al deze banen. Al jaren worden ze met graszaad van Barenbrug ingezaaid. Dit jaar is er gekozen voor Bar Extreme. Dit is een fijnbladig Engels raaigras met een snelle kieming en vestiging, dat goed bestand is tegen intensieve bespeling en zeer kort gemaaid kan worden.

 

De reacties op de kwaliteit van de banen zijn lovend. 'De velden liggen er goed bij en ook de spelers zijn te spreken: we krijgen veel complimenten. De banen zijn hard, waardoor snel spel bevorderd wordt’, aldus Hubers.

 

Wilt u ook een snelle baan die bestand is tegen intensieve betreding?

Ga dan nu ook voor Bar Extreme!