Nu zaaien, straks kiezen

Wat is er mooier dan komend voorjaar op elk moment te kunnen kiezen wat je met een perceel gras doet: doorhouden als een absolute topperceel voor de productie van kuilgras of toch omploegen en het perceel gebruiken voor de maisteelt? Met Tornado 2 is dit mogelijk. Kortom: ideaal om dit najaar in te zetten wanneer je nog niet zeker weet wat je teeltplan voor komend jaar is.

Italiaans met bewezen kwaliteit

Italiaans raaigras is er in vele kwaliteiten. De meeste Italiaans raaigrassen kenmerken zich door een enorme zaadopbrengst, dus goedkope productie. De kwaliteit van deze rassen laat nogal eens te wensen over. Kies je voor Tornado 2 dan weet je zeker dat je goed zit. Alle componenten van het mengsels zijn beproefd en staan op de topposities van de Rassenlijst. Barenbrug heeft bij het samenstellen van het mengsel uitsluitend gekozen voor rassen die goed scoren op bovengrondse productie en maximale voederwaarde. De opbrengst zal je dus altijd positief verrassen.

Standvastiger en beter berijdbaar

Tornado 2 onderscheid zich ook van standaard Italiaans door een hogere persistentie. Het gewas is standvastiger, beter berijdbaar. Ook oogst je door deze eigenschappen een schoner gewas. Kuilen van Tornado 2 zijn fris en met een laag aandeel ruw-as. De intensieve beworteling verhoogt in korte tijd het organische stofgehalte van de bodem, waardoor het mengsel ook zeer geschikt is voor inzaai als groenbemester.

Hoogste drogestofopbrengst

Tornado 2 is bekend om het ras Barmultra II. Dit Italiaans raaigras heeft de hoogste drogestofopbrengst in de eerste snede bij najaarsinzaai in de groep met tetraploïde rassen. Barmultra II staat al sinds jaren op de Belgische rassenlijst. Nog steeds staat dit ras bovenaan de Rassenlijst door zijn uitstekende drogestofopbrengst. Ook op de productiekenmerken roestresistentie (8,0) en persistentie (7,4) scoort Barmultra II uitstekend. Vanaf dit najaar zit ook de nieuwe topper Aeros in het mengsel. 

Goed zorgen voor je bodem

Veranderende regelgeving stimuleert je om meer uit een groenbemester te halen. De keuze voor een goede groenbemester is hiervoor de eerste stap. Bovendien zijn veehouders op zand- en lössgrond verplicht om na de mais voor 1 oktober een groenbemester te zaaien. Heb je geen onderzaai in de mais dan is Tornado 2 een goede keus.

Gegarandeerd ondanks lage kiemtemperatuur

Kies je voor inzaai van een groenbemester en wil je veel ondergrondse massa? Kies dan voor SoilCover. SoilCover is samengesteld uit turbo zaden, die zelfs bij lage temperaturen snel kiemen en vestigen. Je bent dus zeker van een geslaagde groenbemester.

Extra snede eiwitrijk ruwvoer

Wil je de ruwvoerpositie dit jaar nog aanvullen, pak dan je kans met ProtaPlus. Het mengsel van Italiaans raaigras in combinatie met 40% klaver (incarnaat- en perzische klaver) zaai je in augustus of september. Deze klavers ontwikkelen zeer snel waardoor je in oktober kun je al een flinke snede oogsten. Bovendien zorgen de wortels van de klaver voor een betere bodemstructuur en bodemleven waarvan het volggewas volgend jaar profiteert.

Tornado 2

  • 35% meer opbrengst dan Engels raaigras
  • Verhoogt organische stofgehalte van de bodem
  • Ideaal voor vruchtwisseling

Advies en Aankoop

Voor meer informatie en advisering over GreenSpirit●2-Jarig Productiegras kunt u terecht bij de GreenSpirit-dealer. Klik op de button voor een GreenSpirit-dealer bij u in de buurt.

terug