HEADER_SOS_NL-500-2024!

Visueel aantrekkelijke velden met SOS

Wanneer supporters in het stadion gaan zitten of de tv aanzetten, wordt de eerste blik op het veld gericht. Een slecht veld wordt direct als valkuil gezien met mindere prestaties tot gevolg. Vooral in de koudere maanden hebben velden het zwaar te verduren. Het is echter niet nodig om een veld te laten ruïneren door slechte weersomstandigheden. Met SOS® kan ook in de koude maanden doorgezaaid worden. Het kiemt zeer snel en is daarom hét redmiddel voor sportvelden. 

Kleurverschil voorkomen

Doorzaaien met de verkeerde grassen kan kleurverschil opleveren en dat maakt de grasmat er niet aantrekkelijker op. Ook zie je in veel verschillende velden kleurverschil doordat straatgras zich heeft gevestigd. Het onkruid kiemt zeer snel en lijkt in eerste instantie mooi groen, maar bij verkeerde weersomstandigheden wordt het grasplantje ziek en zie je veel lelijke of zelfs kale plekken. 

Doorzaaien met SOS® is dé oplossing. Het gras heeft bij doorzaaien met SOS® een betere kleur en het kiemt ook nog eens sneller. SOS® gaat in tegenstelling tot veel andere grassen wél de strijd aan met straatgras. Door de snelle kieming van SOS® heeft straatgras bijna geen kans om zich te vestigen.

Klik hier voor meer informatie over straatgras. 

Najaarsdoorzaai van cruciaal belang

Straatgras vestigt zich bij verkeerd management overal en als de omstandigheden voor het plantje maar even gunstig zijn (nattigheid) steekt het de kop op in een sportveld. De herfst is traditioneel een periode waarin straatgras het nog eens probeert om zich in de grasmat te handhaven of juist te vestigen, net voordat de winterkou intreedt. Dit wordt nog eens vergemakkelijkt als de grasmat open is en dus ruimte biedt voor de vestiging van straatgras. Daarom is tijdig doorzaaien met RPR® of SOS® van cruciaal belang. Bovendien kan de grasmat dan met een mooie dichte zode de winter ingaan en wordt het risico op straatgras in het vroege voorjaar verkleind. 

 

Doorbreek straatgrascyclus

Juli is meestal warm en zonnig, maar augustus kan fris en nat zijn. Hierdoor kan straatgras zich op veel plekken goed vestigen. Veel grasmatten beginnen het seizoen dus met een valse start. Veel straatgras in het begin levert veel kale velden op halverwege het seizoen, die kale plekken worden uiteindelijk weer ingevuld met nieuw straatgras. Om deze straatgrascyclus te doorbreken is regelmatig doorzaaien wenselijk. Timing van doorzaai is om meerdere redenen altijd erg lastig, maar belangrijk om te onthouden zijn de bloeimomenten van straatgras. Tijdens deze bloei wordt nieuw zaad gevormd en is de verspreiding van het ongewenste gras maximaal.

SOS

SOS® kiemt zeer snel onder lage temperaturen en is daarom hét redmiddel voor sportvelden.

SOS® kiemt zeer snel onder lage temperaturen en is daarom hét redmiddel voor sportvelden.

SOS® kiemt zeer snel onder lage temperaturen en is daarom hét redmiddel voor sportvelden.

Vind een dealer bij
u in de buurt
Waar te koop
terug