Bar All Bent

Snelle greens en perfecte winterperformance

 

 

  • Green
  • Tee
  • Fairway
  • Rough

Hoge bespelingsintensiteit in winter

Veel grassen laat het afweten in de winter. De kwaliteit van het spel gaat dan drastisch omlaag en de green is eigenlijk onbespeelbaar. Bar All Bent heeft wél een hoge bespelingsintensiteit in de winter. De kleur blijft relatief mooi en de kwaliteit van het spel blijft net zo hoog als in de zomer. Het is echter onmogelijk om de kleur hetzelfde te houden als in de zomer. Het voordeel van Bar All Bent is dan dat het weer zeer snel groen wordt na de winter. In de grafiek van het STRI is zichtbaar dat de optische kwaliteit van de verschillende rassen in Bar All Bent hoger is dan van gemiddeld gewoon struisgras. Ook de groenheid in de winter is duidelijk te zien in de andere grafiek. Bar All Bent scoort hier een 6.8, terwijl een gemiddeld gewoon struisgras een 6 scoort.

 

 

Bestand tegen kort maaien

Bar All Bent bestaat voor 100% uit gewoon struisgras. Hierin worden minimaal twee verschillende rassen gebruikt die voor het goede resultaat zorgen. Zo is Bar All Bent goed bestand tegen kort maaien. Het kan tot zo’n 3 tot 4 mm gemaaid worden.

 

 

 

Hoge balsnelheid greens

Doordat Bar All Bent zo kort gemaaid kan worden, ontstaat er een mooie en vlakke green. Hierop is de spelkwaliteit zeer hoog en is een hoge balsnelheid mogelijk. Die balsnelheid kan simpel en nauwkeurig gemeten worden met een zogenaamde Stimpmeter. Bijgevoegd is een grafiek van het STRI waarin duidelijk zichtbaar is dat de balsnelheid op greens met Bar All Bent hoger is dan een gemiddeld gewoon struisgras.

 

 

Dichte zode

Dé vereiste van een green is dat de grasmat zeer dicht is. Struisgras vormt door haar ondergrondse uitlopers (rhizomen) een zeer dichte zode. Deze dichte zode is vereist voor een hoge balsnelheid. Ook na zeer kort maaien blijft de green dicht. Een green die ingezaaid is met Bar All Bent voelt aan als het fijnste biljartlaken. Uit onderzoek van het STRI blijkt ook dat fijnbladigheid van de grasplantjes in Bar All Bent beter is dan gemiddeld gewoon struisgras. In de grafiek is dit duidelijk zichtbaar.

 

 

Voor meer informatie over gewoon struisgras, ga naar www.barenbrug.nl/struisgras.

Samenstelling
Soort
100%
Gewoon struisgras (minimaal 2 rassen)
Specificaties
Kortst mogelijke maaihoogte
3-4 mm
Green-type
Struisgras
Zaaidichtheid/m²
4-8 gr
Zaaidiepte
4-6 mm
Verpakking
15 kg
Bestand tegen zeer kort maaien
Ziekteresistentie
Minder beregening vereist
Minder bemesting vereist
Minder maaien vereist
Bespelingstolerantie zomer
Bespelingstolerantie winter
Zeer snelle vestiging
Zelf herstellend vermogen
Zodedichtheid
Groene kleur hele jaar door
Hogere balsnelheid greens
Zouttolerantie
Golf

Al meer dan een halve eeuw kweekt Barenbrug grassen voor golfbanen. Hierdoor zijn golfbaanmengsels van Barenbrug ver doorontwikkeld en wereldwijd toonaangevend. Om met nieuwe producten goed aan te sluiten bij de praktijk, werkt Barenbrug nauw samen met greenkeepers en golfbaanarchitecten.

Al meer dan een halve eeuw kweekt Barenbrug grassen voor golfbanen. Hierdoor zijn golfbaanmengsels van Barenbrug ver doorontwikkeld en wereldwijd toonaangevend. Om met nieuwe producten goed aan te sluiten bij de praktijk, werkt Barenbrug nauw samen met greenkeepers en...

Al meer dan een halve eeuw kweekt Barenbrug grassen voor golfbanen. Hierdoor zijn golfbaanmengsels van Barenbrug ver doorontwikkeld en wereldwijd toonaangevend. Om met nieuwe producten goed aan te sluiten bij de praktijk, werkt Barenbrug nauw samen met greenkeepers en golfbaanarchitecten.

Vind een dealer bij
u in de buurt
Waar te koop
Bekijk hier het
laatste Sport &
Recreatie-nieuws
Vaknieuws