Bar Superb

Superieur op de STRI
Bar Superb presteert superieur op het gebied van kort maaien. Dat blijkt uit onderzoek van het STRI. Ook blijkt dat het zeer ziekteresistent is tegen o.a. rooddraad, visueel prachtig is om te zien, een uitstekende dichte zode vormt en mooi wintergroen is.

 

Bestand tegen kort maaien
Bar Superb bestaat voor 20% uit gewoon struisgras, 50% gewoon roodzwenkgras en 30% fijn roodzwenkgras. Door deze combinatie is het bestand tegen kort maaien. Namelijk tot zo’n 4 tot 5 mm. Die combinatie is zo goed, omdat de beste door het STRI geteste rassen worden gebruikt. Bar Superb is dan ook uiterst geschikt voor greens.

 

 

Dichte grasmat
Een vereiste van de green is dat de grasmat zeer dicht is. Op een dichte grasmat kan de bal beter rollen. Die dichte grasmat wordt bij Bar Superb met name gevormd door het aandeel gewoon struisgras. Gewoon struisgras vormt namelijk ondergrondse uitlopers (rhizomen). Hierdoor vormt zich een dicht netwerk van grasplantjes waarop de balsnelheid hoog is. Voor meer informatie over gewoon struisgras, ga naar www.barenbrug.nl/struisgras.

 

Hoge balsnelheid greens
Om een hoge balsnelheid op greens te krijgen moet de green kort gemaaid kunnen worden. Vervolgens kan eenvoudig en nauwkeurig gemeten worden hoe hoog de balsnelheid is. Hierbij wordt gebruik gemaakt van de zogenaamde Stimpmeter. Door drie ballen van dit statief te rollen wordt de gemiddelde afstand berekend. Vervolgens wordt hier via een berekening de snelheid aan vast gehangen. In de bijstaande grafiek van het STRI is duidelijk te zien dat de combinatie van gewoon struisgras, gewoon en fijn roodzwenkgras resulteert in een hogere balsnelheid.

 

 

Hoge bespelingstolerantie in zomer en winter en jaarrond groen
De combinatie van gewoon struisgras, fijn roodzwenkgras en gewoon roodzwenkgras zorgt ervoor dat Bar Superb een hoge bespelingstolerantie biedt. Veel andere grassen bieden deze tolerantie alleen in de zomer, Bar Superb kan ook tegen een stootje in de winter. Ook de optische kwaliteit is belangrijk. Zo behoudt Bar Superb haar groene kleur in de vier jaargetijden. Dit is ook duidelijk te zien in de bijstaande grafiek van het STRI. Hieruit blijkt dat de optische kwaliteit van Bar Superb hoger is dan van losse grassen. In de andere grafiek over de groenheid in de winter is ook duidelijk zichtbaar dat Bar Superb hoger scoort dan de losse componenten.

 

 

Uitstekende ziekteresistentie
Rooddraad is een ziekte die nog wel eens voor wil komen bij roodzwenkgras. Er ontstaan dan rode schimmeldraden aan de bladpunten die vervolgens afsterven. In Bar Superb worden rassen gebruikt die ontwikkeld en geselecteerd op hun ziekteresistentie. Zo kan het weerstand bieden tegen verschillende ziektes. In de bijstaande grafiek van het STRI is dan ook duidelijk te zien dat de combinatie van gewoon struisgras met fijn en gewoon roodzwenkgras beter resistent is tegen bijvoorbeeld rooddraad. Ook het gewone struisgras in Bar Superb laat dus een goede resistentie tegen ziektes zien.

 

 

Geschikt voor tees
Naast het gebruik van Bar Superb op de green, is het ook uitstekend geschikt voor tees. Het bezit namelijk alle eigenschappen die gewenst zijn op de tee.

Samenstelling
Soort
50%
Roodzwenkgras - gewoon
30%
Roodzwenkgras - fijn
20%
Gewoon struisgras
Specificaties
Kortst mogelijke maaihoogte
4-5 mm
Green-type
Roodzwenk
Zaaidichtheid/m²
25-30 gr
Zaaidiepte
4-6 mm
Verpakking
15 kg
Bestand tegen zeer kort maaien
Ziekteresistentie
Minder beregening vereist
Minder bemesting vereist
Minder maaien vereist
Bespelingstolerantie zomer
Bespelingstolerantie winter
Zeer snelle vestiging
Zelf herstellend vermogen
Zodedichtheid
Groene kleur hele jaar door
Hogere balsnelheid greens
Zouttolerantie
Golf

Al meer dan een halve eeuw kweekt Barenbrug grassen voor golfbanen. Hierdoor zijn golfbaanmengsels van Barenbrug ver doorontwikkeld en wereldwijd toonaangevend. Om met nieuwe producten goed aan te sluiten bij de praktijk, werkt Barenbrug nauw samen met greenkeepers en golfbaanarchitecten.

Al meer dan een halve eeuw kweekt Barenbrug grassen voor golfbanen. Hierdoor zijn golfbaanmengsels van Barenbrug ver doorontwikkeld en wereldwijd toonaangevend. Om met nieuwe producten goed aan te sluiten bij de praktijk, werkt Barenbrug nauw samen met greenkeepers en...

Al meer dan een halve eeuw kweekt Barenbrug grassen voor golfbanen. Hierdoor zijn golfbaanmengsels van Barenbrug ver doorontwikkeld en wereldwijd toonaangevend. Om met nieuwe producten goed aan te sluiten bij de praktijk, werkt Barenbrug nauw samen met greenkeepers en golfbaanarchitecten.

Vind een dealer bij
u in de buurt
Waar te koop
Bekijk hier het
laatste Sport &
Recreatie-nieuws
Vaknieuws