Bar Trio Bent

Het kortst mogelijk te maaien, tot 2,5 mm

Bar Trio Bent bestaat voor 100% uit wit struisgras. Hierin worden minimaal drie verschillende rassen gebruikt. Bar Trio Bent is het kortst mogelijk te maaien, tot wel 2,5 mm. Voor greens met het aller-kortste gras is het aan te raden om Bar Trio Bent te zaaien. Voor meer informatie over wit struisgras, ga naar www.barenbrug.nl/struisgras.

 

Extreem snelle greens

Doordat Bar Trio Bent zo kort gemaaid kan worden, is de balsnelheid en dus ook de spelkwaliteit extreem hoog. Om te controleren of de balsnelheid op de green daadwerkelijk zo hoog is, kan gebruik worden gemaakt van de Stimpmeter. Dit is een simpel hulpstuk voor de greenkeeper om de balsnelheid nauwkeurig te meten.

 

Hoge ziekteresistentie tegen Dollar Spot en Fusarium

Wit struisgras is normaal gesproken behoorlijk vatbaar voor ziektes. Barenbrug heeft veel aandacht gestoken in de ontwikkeling van rassen die minder vatbaar zijn voor ziektes. In Bar Trio Bent worden de beste rassen gebruikt die met name goed resistent zijn tegen Dollar Spot en Fusarium. Dollar Spot vormt kleine ronde plekken in de grasmat. Fusarium tast de wortels aan, deze worden hierdoor zwart en sterven af.

 

 

Zeer dichte greens

De combinatie van de beste rassen in het 100% wit struisgrasmengsel zorgt ervoor dat er een zeer dichte green ontstaat. Het gebruik van verschillende rassen zorgt voor synergie. Dit betekent dat de rassen elkaar binnen het mengsel versterken. Bar Trio Bent vormt zodoende een zeer dichte grasmat waarvan de optische en de speltechnische kwaliteit zeer hoog is. 

 

Jaarrond groen

Een lelijke kleur kan flink afbreuk doen aan een green. Verschillende grassen laten het afweten in de winter. De optische kwaliteit van Bar Trio Bent is echter het hele jaar door hoog. 

 

Zeer snelle vestiging

Wit struisgras staat bekend om haar snelle vestiging. Door gebruik te maken van de best geselecteerde rassen is die snelheid verbeterd. Door de snelle vestiging heeft straatgras minder kans zich te vestigen en kan men al snel genieten van een prachtige green waarop de bal zeer snel rolt. 

 

Samenstelling
Soort
100%
Wit struisgras (minimaal 3 rassen)
Specificaties
Snelheid vestiging
snel
Meststofbehoefte
hoog
Groeisnelheid
snel
Zaaidichtheid
6 - 8 gr/m²
Maaihoogte
vanaf 2,5 mm
Verpakking
15 kg
Zaaidiepte
0,4 - 0,6 cm
Hogere balsnelheid greens
Bestand tegen zeer kort maaien
Ziekteresistentie
Zodedichtheid
Zeer snelle vestiging
Zelf herstellend vermogen
Bespelingstolerantie zomer
Bespelingstolerantie winter
Winterkleur (donkerheid)
Snel opgroenen na de winter
Schaduwtolerantie
Minder bemesting vereist
Minder beregening vereist
Minder maaien vereist
Minder pesticiden vereist
Hoe beoordeelt u dit product.
Uw naam
E-mailadres
Opmerkingen
Vul hier niets in a.u.b.
Golf

Al meer dan een halve eeuw kweekt Barenbrug grassen voor golfbanen. Hierdoor zijn golfbaanmengsels van Barenbrug ver doorontwikkeld en wereldwijd toonaangevend. Om met nieuwe producten goed aan te sluiten bij de praktijk, werkt Barenbrug nauw samen met greenkeepers en golfbaanarchitecten.

Vind een dealer bij
u in de buurt
Waar te koop
Bekijk hier het
laatste Sport &
Recreatie-nieuws
Vaknieuws