Bar Trio Bent

Hoge ziekteresistentie tegen Dollar Spot, Anthracnose en Fusarium

Bar Trio Bent is het meest ziektetolerantie witstruisgrasmengsel op de markt. Wit struisgras is normaal gesproken behoorlijk vatbaar voor ziektes. Barenbrug heeft veel aandacht gestoken in de ontwikkeling van rassen die minder vatbaar zijn voor ziektes. In Bar Trio Bent worden de beste rassen gebruikt die met name goed resistent zijn tegen Dollar Spot, Anthracnose en Fusarium. Dollar Spot vormt kleine ronde plekken in de grasmat. Anthracnose zorgt voor onregelmatige geel verkleuring en sterfte van het gras. Fusarium tast de wortels aan, deze worden hierdoor zwart en sterven af. 

 

Extreem snelle greens

Doordat Bar Trio Bent zo kort kan worden gemaaid, is de balsnelheid en dus ook de spelkwaliteit extreem hoog. Om te controleren of de balsnelheid op de green daadwerkelijk zo hoog is, kan gebruik worden gemaakt van de Stimpmeter. Dit is een simpel hulpstuk voor de greenkeeper om de balsnelheid nauwkeurig te meten. De greensnelheid alleen zegt echter niet alles. Nog belangrijker zijn de ‘Trueness’ en ‘Smoothness’, ofwel de eerlijkheid van de balrol.

 

Zeer dichte greens

De combinatie van de beste rassen in het 100% wit struisgrasmengsel zorgt ervoor dat er een zeer dichte green ontstaat. Het gebruik van verschillende rassen zorgt voor synergie. Dit betekent dat de rassen elkaar binnen het mengsel versterken. Bar Trio Bent vormt zodoende een zeer dichte grasmat waarvan de optische en de speltechnische kwaliteit zeer hoog is. Een korte dichte grasmat, zorgt voor een eerlijke rol van de bal. Dit kan worden bepaald door middel van een ‘holing-out’ test. Hoe meer ballen in de hole rollen, des te eerlijker is het speloppervlak voor de golfer.

 

Het kortst mogelijk te maaien, tot 2,5 mm

Bar Trio Bent bestaat voor 100% uit wit struisgras. Hierin worden minimaal drie verschillende rassen gebruikt. Bar Trio Bent is het kortst mogelijk te maaien, tot wel 2,5 mm. Voor greens met het aller-kortste gras is het aan te raden om Bar Trio Bent te zaaien.

 

Zeer snelle vestiging

Wit struisgras staat bekend om haar snelle vestiging. Door gebruik te maken van de best geselecteerde rassen is die snelheid verbeterd. Door de snelle vestiging heeft straatgras minder kans zich te vestigen en kan men al snel genieten van een prachtige green waarop de bal zeer snel rolt. 

  

Jaarrond groen

Een lelijke kleur kan flink afbreuk doen aan een green. Verschillende grassen laten het afweten in de winter. De optische kwaliteit van Bar Trio Bent is echter het hele jaar door hoog. 

 

Voor meer informatie over wit struisgras, ga naar www.barenbrug.nl/struisgras.

Samenstelling
Soort
100%
Wit struisgras (minimaal 3 rassen)
Specificaties
Snelheid vestiging
snel
Meststofbehoefte
hoog
Groeisnelheid
snel
Zaaidichtheid
6 - 8 gr/m²
Maaihoogte
vanaf 2,5 mm
Verpakking
15 kg
Zaaidiepte
0,4 - 0,6 cm
Bestand tegen zeer kort maaien
Ziekteresistentie
Minder beregening vereist
Minder bemesting vereist
Minder maaien vereist
Bespelingstolerantie zomer
Bespelingstolerantie winter
Zeer snelle vestiging
Zelf herstellend vermogen
Zodedichtheid
Groene kleur hele jaar door
Hogere balsnelheid greens
Zouttolerantie
Golf

Al meer dan een halve eeuw kweekt Barenbrug grassen voor golfbanen. Hierdoor zijn golfbaanmengsels van Barenbrug ver doorontwikkeld en wereldwijd toonaangevend. Om met nieuwe producten goed aan te sluiten bij de praktijk, werkt Barenbrug nauw samen met greenkeepers en golfbaanarchitecten.

Al meer dan een halve eeuw kweekt Barenbrug grassen voor golfbanen. Hierdoor zijn golfbaanmengsels van Barenbrug ver doorontwikkeld en wereldwijd toonaangevend. Om met nieuwe producten goed aan te sluiten bij de praktijk, werkt Barenbrug nauw samen met greenkeepers en...

Al meer dan een halve eeuw kweekt Barenbrug grassen voor golfbanen. Hierdoor zijn golfbaanmengsels van Barenbrug ver doorontwikkeld en wereldwijd toonaangevend. Om met nieuwe producten goed aan te sluiten bij de praktijk, werkt Barenbrug nauw samen met greenkeepers en golfbaanarchitecten.

Vind een dealer bij
u in de buurt
Waar te koop
Bekijk hier het
laatste Sport &
Recreatie-nieuws
Vaknieuws