Bonsilage Forte

Goed ruwvoer winnen onder vochtige omstandigheden? Dat krijg je voor elkaar met Bonsilage Forte! Dit unieke conserveringsmiddel is speciaal ontwikkeld voor het inkuilen van natte suikerarme gewassen, waaronder najaarsgras.

Natte suikerarme graskuilen hebben een hoge buffercapaciteit: er moet meer zuur aangemaakt worden om de pH voldoende te verlagen in de kuil. Een lage pH is namelijk noodzakelijk om een kuil met een lager drogestofpercentage te stabiliseren. Ook het relatief hoog gehalte ruw as in je natte kuil is niet bevorderlijk voor de conservering. Het gevaar van elke natte kuil (eendagskuilen en/of najaarskuilen) is dat de conservering te langzaam op gang komt waardoor boterzuurbacteriën zich kunnen vermeerderen. Het gevolg: een onsmakelijke en stinkende graskuil van slechte kwaliteit met in het ergste geval verontreiniging van boterzuursporen in de melk.

Razendsnel een lagere pH
Waar je zeker voor moet zorgen na het inkuilen van een natte kuil (18-30% DS), is een snelle en goede conservering. Bonsilage Forte doet dit. Dit unieke conserveringsmiddel bevat drie bacteriestammen die speciaal zijn geselecteerd om de pH van je natte graskuil razendsnel te verlagen totdat de kuil stabiel is. Boterzuurbacteriën krijgen geen kans en energie, eiwit én de goede smaak van je kuilgras blijven behouden.

Meer darmverteerbaar eiwit
De drie bacteriestammen in Bonsilage Forte zijn L. Lactis, Lb. paracasei en Pedicoccus. Dit zijn zogenoemde homofermentatieve stammen die alleen melkzuur aanmaken. Het zorgt voor smakelijk ruwvoer waarvan je koeien meer opnemen en meer melk geven. De snelle conservering voorkomt afbraak van waardevol eiwit in de kuil. Hierdoor blijft de kwaliteit van het aanwezige eiwit behouden en voorkom je de vorming van ammoniak en andere losse stikstofverbindingen. Door het gebruik van Bonsilage Forte bespaar je in de aankoop van eiwitrijke krachtvoeders/grondstoffen om een slechte kuil te compenseren.

Voorkomt boterzuur in natte kuilen
Bonsilage Forte is bijzonder geschikt als conserveringsmiddel voor een natte graskuil, zoals een najaarskuil. Najaarskuilen bevatten meer vocht, eiwit en ruw as waardoor ze moeilijker te conserveren zijn en boterzuurbacteriën zich kunnen vermeerderen. Wanneer je Bonsilage Forte toepast, daalt de pH van de graskuil snel en voorkom je de vorming van boterzuur. Het resultaat: een smakelijke kuil waarvan je koeien goed melk geven.

 

 

Onbehandelde Silage

Met Bonsilage Forte

Melkzuur

Laag

Hoog

Boterzuur

Hoog

Geen

Eiwitafbraak

Hoog

Laag

Voeropname

Gedaald

Niet gedaald

 

Inkuiltips in het najaar

  • Najaarsgras groeit niet hard, kies daarom je maaidatum op basis van het weer.
  • Maai het gras zo droog mogelijk, dus in de middag.
  • Maai met een breedafleg om schudden te voorkomen of leg het gras direct op het zwad.
  • Probeer vervuiling met grond te voorkomen.
  • Kuil ’s middags in als de dauw van het gras is.
  • Hanteer een veldperiode van maximaal 24 uur.

 

 

 

 

 

Specificaties
Dosering per ton vers gras:
poeder 2 g
Inhoud wateroplosbaar poeder:
potje 100 gram
Houdbaarheid:
24 maanden
Kwaliteitswaarborg:
GMP+
Voedselveiligheid:
EU-goedgekeurd
Conservering
Broeiremming
Smaakverbetering
Aanmaak propyleenglycol
Snel voeren
Inkuilen

Een smakelijke kuil zonder broei en schimmels en ook nog een hoge voederwaarde: dit is het streven van elke veehouder. Niet alleen de melkproductie gaat omhoog, ook de gezondheid van de dieren wordt gestimuleerd. Bij de keuze van het inkuilmiddel speelt het drogestofgehalte een belangrijke rol.

Een smakelijke kuil zonder broei en schimmels en ook nog een hoge voederwaarde: dit is het streven van elke veehouder. Niet alleen de melkproductie gaat omhoog, ook de gezondheid van de dieren wordt gestimuleerd. Bij de keuze van het inkuilmiddel speelt het drogestofgehalte een...

Een smakelijke kuil zonder broei en schimmels en ook nog een hoge voederwaarde: dit is het streven van elke veehouder. Niet alleen de melkproductie gaat omhoog, ook de gezondheid van de dieren wordt gestimuleerd. Bij de keuze van het inkuilmiddel speelt het drogestofgehalte een belangrijke rol.

Vind een dealer bij
jou in de buurt
Waar te koop
Hoeveel Bonsilage heb
jij nodig ?
Bereken