De Hooge Vorssel van 9 naar 18 holes met Bar Trio Bent

John van Hoesen – De Hooge Vorssel - Succes en spelplezier op de golfbaan is pas mogelijk na het werk van de greenkeeper en zijn team. De Hooge Vorssel is hier geen uitzondering op. John van Hoesen is de hoofdgreenkeeper en weet maar al te goed hoe een golfbaan in topconditie moet komen én blijven. Zeker voor deze Business golfbaan liggen de eisen extreem hoog.

 
Uitbreiding naar 18 holes
Voorheen waren er op Company Club De Hooge Vorssel negen holes en nu zal er uitgebreid worden naar 18 holes. Een behoorlijke investering qua tijd en geld, maar ook zeker een enorme uitdaging. Als deze 9 nieuwe holes in gebruik zijn genomen zullen de oude 9 holes gerenoveerd worden zodat er een super luxe 18 holes golfbaan ontstaat, welke eind 2015 klaar moet zijn. Deze baan is ontworpen door de Nederlandse golf architect Alan Rijks.

Afwijken van het bestaande pad
“Ik gebruikte al jaren oude struisgrasrassen, maar wilde van het bestaande pad afwijken. “Als iemand zegt dat het onmogelijk is, wordt de drive om het te doen alleen maar groter voor mij”, aldus Van Hoesen. Toen ik hoorde dat Barenbrug de mogelijkheden bood om ook nieuwe witte struisgrassen in Nederland te kunnen aanbieden was ik ervan overtuigd dat het nieuwe Bar Trio Bent het beste struisgrasmengsel is dat er bestaat. Ik ga voor kwaliteit op mijn baan en dus kwam ik bij Barenbrug terecht.”


Sneller en kleurvast
De belangrijkste redenen om voor Bar Trio Bent te kiezen waren dat de nieuwe generatie wit struisgras sneller en kleurvaster zijn t.o.v. Roodzwenkgras (deze nieuwe rassen zijn veel agressiever dan straatgras). Verder scoren de nieuwe rassen op de NTEP list super op het gebied van ziekte resistentie. Ook het extreem kort maaien wat mogelijk is met dit mengsel is een reden te meer om hiervoor te kiezen.

Meer over wit struisgras en de NTEP list, klik hier

Kwaliteit en optisch genot
Het vertrouwen in de rassen en de mengsels van Barenbrug geschikt voor golfbanen is zeer groot, dat blijkt uit de woorden van John van Hoesen. Bar Trio Bent is een mengsel dat goed bestand is tegen ziektes. Waar andere witte struisgrasrassen het nog wel eens af laten weten op dit gebied behoudt Bar Trio Bent haar kwaliteit. De beste rassen worden gebruikt en dat is mede een reden voor De Hooge Vorssel om dit mengsel te gebruiken op de golfbaan. De kleur van de baan is voor deze golfbaan ook een zeer belangrijk criteria. Bar Trio Bent garandeert het jaar rond een mooie groene kleur en zo is de optische kwaliteit hoog.
 
John van Hoesen zorgt op de golfbaan van Company Club De Hooge Vorssel voor een prachtige golfbaan met 18 holes. Het vertrouwen in Bar Trio Bent van Barenbrug is hoog en de weg naar nog meer succes is dan ook ingezet.

Meer over Bar Trio bent, klik hier!NIEUW! Bar Trio Bent

Bar Trio Bent bestaat voor 100% uit wit struisgras. Hierin worden minimaal drie toprassen gebruikt. De rassen versterken elkaar en hierdoor kan het zeer kort gemaaid worden, komt het snel op en is het minder vatbaar voor ziektes. Bar Trio Bent biedt dus het beste in één golfmengsel. 

Lees meer over Bar Trio Bent.