Doe maar Duurzaam’ (RTL 7) licht uit: Barenbrugs gras nóg duurzamer!

Barenbrug is allang geen groentje meer wat betreft duurzaamheid, en dit is dan ook niet onopgemerkt gebleven door de programmamakers van het programma ‘Doe maar Duurzaam’ (RTL 7). Een kijkje in de keuken bij het Research Centre van Barenbrug in Wolfheze geeft inzicht in de ontwikkelingen binnen de duurzame grasmengsels. Dat Barenbrug groen bloed heeft, blijkt uit de introductie van het ‘Green Earth’ label. Met dit label komen alleen de duurzaamste mengsels door de keuring!

 

Doe Maar Duurzaam - RTL7Doe maar duurzaam!

Op het Research Centre worden de kenmerken van duurzaam gras in een notendop toegelicht. Zo zorgen de duurzame grasmengsels die onder het Green Earth label vallen voor minder uitstoot van fossiele brandstof, hoeft er minder water opgepompt te worden en worden bestrijdingsmiddelen zoveel mogelijk overbodig. Hierbij speelt het groeistadium een essentiële rol. Het Green Earth label heeft naast ecologische voordelen ook economische en recreatieve voordelen.

 

 

 

 

 
Mow Saver maakt maaien passé

Een grasmengsel dat bij uitstek geschikt is voor het Green Earth label is Mow Saver. Mow Saver is laag-blijvend gras met een snelle vestiging. Hierdoor is er minder biomassa (maaisel), waardoor het tot maar liefst  35% minder vaak gemaaid hoeft te worden. Dit bespaart brandstof, manuren en kosten voor de afvoer van maaisel. Met deze ecologische en economische voordelen past dit mengsel perfect in het Green Earth label. 

 

Klik hier voor meer informatie over Mow Saver

 

bijlagen