Doorzaaien in de winter, SOS geeft de mogelijkheid

SOS - Super Over SeedingDoorzaaien grasmat in de winter was voorheen onmogelijk. SOS® heeft nu wel deze mogelijkheid. Sportvelden worden dag in, dag uit gebruikt. Het is dan ook geen verrassing dat de velden in de winter zwaar beschadigd zijn. Aan het einde van het seizoen zijn veel velden zelfs helemaal kapot gespeeld. 

 

Over SOS®

SOS® werd oorspronkelijk opgericht en geïntroduceerd in de Verenigde Staten in 2006 door Barenbrug, waar het meteen een populaire variëteit werd voor sportvelden. Na de introductie van SOS® verspreidde het zich snel over de wereld waaronder Nederland. Referenties bewijzen het succes van SOS®. Zo heeft SOS® als redmiddel gediend op het WK in Zuid-Afrika in 2010. Binnen een mum van tijd stond het gras erop en werden de wedstrijden op een superstrakke grasmat gespeeld. Ook bij Eredivisieclubs is SOS® zeer populair, vooral in de winterperiode wordt er fanatiek doorgezaaid. De kwaliteit van de sportvelden is dan ook zeer hoog.

Winnaar innovatieprijs

Winnaar innovatieprijs Demo-Dagen Sportfacilities 2009Met SOS® heeft Barenbrug op de Demo-Dagen Sportfacilities in 2009 de innovatieprijs gewonnen. Deze prijs werd uitgereikt tijdens de totaalvakbeurs voor sport, spel, recreatie en openbare ruimte op Papendal. De innovatieprijs richt zich op producten en diensten voor sportaccommodaties, sport- en speeltoestellen en recreatie. De prijs wordt uitgereikt aan een innovatief product of een vernieuwende dienst. Hieruit blijkt weer wat SOS® heeft losgemaakt in de sportwereld.

 

Klik hier voor meer over SOS!Gras à la minute, bij lage temperaturen

SOS® is de ideale oplossing voor een snel herstel van uw sportveld. Het kost de helft van de tijd om te herstellen na doorzaaien en het kan gebruikt worden gedurende het gehele seizoen, zelfs wanneer de bodemtemperaturen laag zijn. Bij temperaturen van 4 °C kiemt SOS® al en vestigt het zich zeer snel. Dit betekent dat na doorzaaien een korte periode van herstel optreedt en het speelseizoen kan worden uitgebreid met extra speeluren.

 

Doorzaaien bij lage temperaturen.Doorzaaien bij lage temperaturen

De meest intensief bespeelde velden verliezen het meeste gras in hartje winter. Dit betekent dat clubs moeten improviseren met de bezetting van goede velden. SOS® maakt hier een eind aan, wanneer SOS® op de juiste momenten wordt doorgezaaid, bij bodemtemperaturen van 4 °C, wordt een grasmat van hoge kwaliteit gewaarborgd. Wilt u meer weten, klik dan hier!

 

SOS® toonaangevende technologie

Op de markt worden tetraploïde Engels raaigrassen als een goed alternatief gezien voor SOS® op sportvelden. Tetra’s groeien over het algemeen snel, de kwaliteit bij een temperatuur van maar 4 °C en de snelle vestiging van SOS® heeft het niet. Dat blijkt uit laboratoriumonderzoek (zie de tabel). Wilt u meer weten, klik dan hier!

 

Snelste vestiging

Snelste vestiging bij lage temperaturen met de nieuwste generatie eenjarig raaigras: SOS®! SOS® is in de afgelopen jaren bekend geworden als hét mengsel voor doorzaaien en een extreem snelle vestiging bij lage bodemtemperaturen (4 °C). Hierdoor heeft u het hele jaar een dichte zode.

 

Speelseizoen verlengen
Doorzaaien met SOS® kan het speelseizoen behoorlijk verlengen. Door het veld vroeg in het seizoen door te zaaien, behoudt het veld een goede grasbezetting. Velden kunnen zo intensiever bespeeld worden dan daarvoor. Met SOS® wordt het aantal speeluren drastisch verhoogd, soms met wel 100 uur meer per jaar. Wilt u meer weten, klik dan hier!

 

Goedkoop winterschade herstellen? Klik hier.Herstel grasmat na winter

Winterschade aan uw grasmat is goed te herstellen met SOS®. Al vroeg in het voorjaar kan SOS® doorgezaaid worden. U kunt dus onder koude omstandigheden al binnen enkele weken een dichte grasmat verkrijgen. Uiteraard kan het hele veld doorgezaaid worden, maar ook alleen kale plekken kunnen worden doorgezaaid om kosten te besparen. Wilt u meer weten, klik dan hier!

 

Vaak gekopieerd, nooit geëvenaard

We worden over de hele wereld gekopieerd. Goedkope namaakproducten worden schaamtelos op de markt gezet en zijn “ontwikkeld” binnen een paar maanden na de introductie van bijvoorbeeld SOS®. Wilt u meer weten, klik dan hier!

 

Testimonials

“SOS® knalde de grond uit.”
Henry de Weert, Groundsman FC Twente, Enschede

 

“SOS® heeft ons een grote geldbesparing opgeleverd.

Remy de Milde, Field manager Feyenoord, Rotterdam

 

“Ik kon mijn ogen niet geloven.”
John Gozeling, Gozeling Landscaping, Velserbroek

 

“De vestigingssnelheid was een grote verrassing.”
Jean-Louis Lange, SC Cumavaux, Villiers-le-Bouillet

 

“SOS® is hét redmiddel.”
Ian Fulp, Directeur van Kodiak Parks and Recreation, Alaska

 

Meer over graaddagen klik hier!Graaddagen van gras

Graaddagen worden doorgaans gebruikt in de landbouw om het moment van oogsten of bemesten te voorspellen. Ook is het een bruikbare methode om de ontwikkeling van onkruiden in een gewas te bepalen. Bij gras is het ook goed te gebruiken. Onderzoek bij Barenbrug heeft aangetoond dat grasrassen kunnen kiemen bij lage of juist hogere temperaturen binnen de normale kiemperiode. SOS®, geschikt voor doorzaaien, liet de meest vroege kieming zien van alle onderzochte rassen. Wilt u meer weten, klik dan hier!