Horse Master kleinverpakking

De gezondste weide voor jouw paard
Stel je eens voor. Een weide met het gezondste gras voor jouw paarden, dat ook zeer goed bestand is tegen een sprintje door de weide en het hele jaar een mooie groene zode geeft. Dat kan. Met Horse Master, speciaal voor jouw paardenweide.

 
Voorkom hoefbevangenheid en spierbevangenheid
Hoefbevangenheid en spierbevangenheid zijn veel voorkomende kwalen voortkomend uit het eten van teveel en verkeerd gras dat teveel fructaan bevat. Gras als ruwvoer vormt het grootste aandeel in de voeding van paarden en het is dus van grote invloed op de gezondheid. Horse Master is speciaal samengesteld voor een optimale gezondheid. Dit komt doordat het grassen bevat die een weide creëren met een lagere energiewaarde en een lager fructaangehalte. Voor jouw paarden voorkomt dit de kans op hoefbevangenheid en spierbevangenheid aanzienlijk.


Paardengras in plaats van koeiengras
Met Horse Master creëer je een weide vol paardengras, in tegenstelling tot veel weides die vol staan met koeiengras. Wanneer een paard de beschikking heeft over een weide vol koeiengras dan eet het gras dat te energierijk is en bovendien te vol aan fructanen, wat nadelig is voor de gezondheid. Doordat koeiengras voor een paard zeer smakelijk is, eet het hier al gauw veel te veel van. Dit resulteert in een ziek paard, vaak gevolgd door klachten als hoefbevangenheid en spierbevangenheid. Niet voor niets is er paardengras voor paarden en koeiengras voor koeien.


Voorkom zandkoliek
Zandkoliek is naast hoefbevangenheid en spierbevangenheid een van de kwalen die voortkomen uit het eten van het verkeerde gras. Doordat paarden gras eten met hun lippen, grazen ze de zode zeer kort af waardoor een weide moeilijk kan hergroeien. De kale plekken die zo ontstaan zijn de oorzaak van zandkoliek; het paard krijgt teveel zand binnen tijdens het grazen. Om bij te dragen aan een goede paardengezondheid en om zandkoliek te voorkomen is er in Horse Master gebruik gemaakt van rassen met een zeer laag groeipunt. Hierdoor wordt de hergroei na afgrazen niet verstoord en blijft een mooie groene zode behouden.


Structuur in je paardengras
De darmen en de maag van je paard werken beter als het gras en voer van voldoende structuur is. Om die reden zijn er in Horse Master rassen en soorten toegepast die ruwvoer produceren met voldoende structuur. Ook dit draagt bij aan de gezondheid van je paard. Als hooi blijven deze unieke eigenschappen van Horse Master uiteraard behouden, waardoor er een groot kwaliteitsverschil zit tussen hooi uit een Horse Master weide en hooi uit een willekeurige andere weide.


Mooie paardenweide behouden
Om een mooie weide te behouden is het noodzakelijk dat er een vaste, dichte zode is. Horse Master is speciaal voor jouw paardenweide samengesteld uit rassen die zeer goed tegen betreding kunnen. Op deze manier wordt je paardenweide voorzien van een dichte zode en blijft deze bovendien mooi groen doordat de in Horse Master gebruikte rassen zich snel herstellen na zware belasting. De dichte zode die gecreëerd wordt zorgt ervoor dat onkruid binnen een Horse Master wei weinig kans krijgt zich te ontwikkelen.


Het gezondste graszaad voor jouw paardenweide
De conclusie is duidelijk, Horse Master bundelt unieke eigenschappen die zowel de gezondheid van je paard als de gezondheid van je weide ten goede komen. Niet voor niets is het dan ook het gezondste graszaad voor jouw paardenweide. Het is rijk aan structuur en smakelijk zonder daarbij teveel energie of fructaan te bevatten. Horse Master gras vormt een uitgebalanceerd onderdeel van de dagelijkse hoeveelheid voer. Het beperkt de kans op hoefbevangenheid, spierbevangenheid en zandkoliek aanzienlijk. Je paardenweide wordt een plaatje met je paarden die blaken van gezondheid.

 

Samenstelling
Ras
Soort
 
100%
Horse Master
Specificaties
Zaaien vanaf:
februari
Zaaien tot en met:
oktober
Zaaidichtheid/ha inzaai:
80 kg
Zaaidichtheid doorzaai:
40 kg
Hoe beoordeelt u dit product.
Uw naam
E-mailadres
Opmerkingen
Vul hier niets in a.u.b.
Paardenweide

Gras als ruwvoer is van grote invloed op de gezondheid van een paard. Maar het gras moet ook zeer goed bestand zijn tegen een sprintje in de weide en het hele jaar een mooie groene weide geven. Hiervoor moet een graszaadmengsel specifiek voor het gebruik door paarden samengesteld zijn.

Gras als ruwvoer is van grote invloed op de gezondheid van een paard. Maar het gras moet ook zeer goed bestand zijn tegen een sprintje in de weide en het hele jaar een mooie groene weide geven. Hiervoor moet een graszaadmengsel specifiek voor het gebruik door paarden samengesteld...

Gras als ruwvoer is van grote invloed op de gezondheid van een paard. Maar het gras moet ook zeer goed bestand zijn tegen een sprintje in de weide en het hele jaar een mooie groene weide geven. Hiervoor moet een graszaadmengsel specifiek voor het gebruik door paarden samengesteld zijn.

Vind een dealer bij
u in de buurt
Waar te koop