NutriHerb

Eerste gecertificeerde gras-voederkruidenmengsel voor biodiversiteit

  • Gecertificeerd gras-voederkruidenmengsel
  • Gemakkelijk te zaaien
  • Uitstekende voederwaarde en opbrengst
  • Beweiden/maaien
  • Maaien
  • Blijvend grasland
  • Tijdelijk grasland

Eerste en enige gecertificeerde gras-voederkruidenmengsel voor biodiversiteit
NutriHerb is het eerste en enige gecertificeerde voederkruiden-grasmengsel. 

Het voederkruiden-grasmengsel geeft garantie op kenmerken als kiemkracht, vrij van onkruidzaad en raszuiverheid. Ook is de samenstelling, levensduur en voederwaarde van de kruiden zijn uitgebreid onderzocht en beproefd in zowel Nederlandse als internationale proeven.

 

Hoge droge stofopbrengst en voederwaarde
De droge stofopbrengst van een NutriHerb voederkruiden-grasperceel is hoger dan van uitsluitend gras. De verschillende klaverrassen in NutriHerb binden veel stikstof uit de lucht en leggen die vast in de bodem. Dit resulteert in een betere bodemvruchtbaarheid. Stikstofbemesting is (bijna) overbodig. De hoge voederwaarde van de kruiden en grassen in NutriHerb zijn een garantie voor een uitstekende melkgift.

 

Bewezen opname en smakelijkheid
Door de uitstekende smakelijkheid van NutriHerb ben je er zeker van dat je koeien het gewas goed opnemen. Met verschillende beweidingsproeven is de opname van NutriHerb getest. De hoge voederwaarde van NutriHerb is een garantie voor een uitstekende melkgift.

 

Gegarandeerde kwaliteit door gecertificeerde zaden
Met NutriHerb geniet je jaren van een uitstekende gewasopbrengst. NutriHerb is namelijk als enige mengsel gecontroleerd en gecertificeerd door de NAK. Dit betekent dat het mengsel voldoet aan  strenge eisen voor kiemkracht en zuiverheid. De voederkruiden zijn aangevuld met de beste grassen. Hierbij is nauwgezet gekozen voor grassen die passen bij het groeipatroon van de kruiden.

 

Gemakkelijk te zaaien kant en klaar mengsel
NutriHerb is een kant en klaar mengsel waardoor je het eenvoudig kunt zaaien. Je weet dus zeker dat je de verschillende kruiden en het graszaad in de goede verhouding zaait. 

 

Constante samenstelling over meerdere jaren
Om het risico van vergrassen uit te sluiten heeft Barenbrug Research verschillende combinaties kruiden en grassen getest. De samenstelling die het beste presteerde over meerdere jaren is geselecteerd voor NutriHerb. NutriHerb zaai je niet voor korte periode, maar zal meerdere jaren je grasland met voederkruiden verrijken.

 

Gezonder melkvee
NutriHerb verhoogt de vruchtbaarheid, de uiergezondheid en de algemene weerstand van je melkvee. Dit is te danken aan de tannines, de etherische oliën en het hogere mineralengehalte van de verschillende kruiden. 

 

Goed bestand tegen extreem weer
Een NutriHerb-perceel is door de intensieve diepe beworteling goed bestand tegen extreme weersomstandigheden zoals droogte of een natte periode. De wormen en bodembacteriën die worden aangetrokken door de combinatie gras-kruiden maken de grond actiever en weerbaarder.

 

Uitgekiende selectie voederkruiden
NutriHerb is samengesteld met voederkruiden die goed presteren in combinatie met grassen. NutriHerb is een mix van rode klaver, witte klaver, esparcette, rolklaver, chichorei, karwij, smalle weegbree in combinatie met gras.

 

Op basis met zachtbladig rietzwenk of Engels raaigras
NutriHerb is verkrijgbaar in twee varianten. Het ene mengsel is gebaseerd op zachtbladig rietzwenk (NutriFibre). Het andere mengsel is op basis van Engels raaigras.  

 

Geschikt voor maaien en beweiden
Percelen met NutriHerb kun je flexibel inzetten voor beweiden en of maaien. Onder beide toepassingen is het mengsel beproefd.

 

Maatschappelijke trend naar duurzaam ondernemen
De consument kijkt tegenwoordig mee over de schouder van de veehouder en stel kritische vragen over maatschappelijk verantwoord en duurzaam ondernemen. Met de teelt van NutriHerb ga je in op de vraag van de consument waardoor je het imago van de sector verbetert. Bovendien voldoet NutriHerb aan de eisen van de verschillende zuivelketens.

Specificaties
Zaaiperiode voorjaar
April
Zaaiperiode najaar
15 aug - 15 sept
NutriHerb met rietzwenk
Zaai: 60kg / ha
NutriHerb met Engels raaigras
Zaai: 45 kg / ha
Zaaidiepte
0,5 - 1 cm
Rijafstand
max. 8 cm
Drogestof-opbrengst totaal beweiding
Drogestof-opbrengst totaal maaien
Drogestof-opbrengst eerste snede
Drogestof-opbrengst tweede en derde snede
Drogestof-opbrengst vierde en vijfde snede
Kroonroest resistentie
Snelle voorjaars ontwikkeling
Droogte tolerantie (beworteling diepte)
Wintervastheid
Standvastigheid
Massa/smaak index
Voederwaarde (VEM/kg ds)
Structuur/prik (NDF)
Eiwit opbrengst
GreenSpirit

De filosofie achter de GreenSpirit is een maximale opbrengst combineren met een uitstekende smaak en voederwaarde. Deze combinatie biedt veehouders het hoogste rendement dat bijdraagt aan een goed bedrijfsresultaat.

Klik hier voor het
antwoord op de
veelgestelde vragen
Vraag & antwoord
Vind een dealer bij
u in de buurt
Waar te koop