Schade golfbaan minimaal met RPR

minimale schade golfbaanSchade aan uw golfbaan wilt u het liefst vermijden. Dit is mogelijk met RPR. RPR is een zelfherstellend Engels raaigras dat uitlopers vormt. Het is het eerste Engels raaigras dat dit specifieke kenmerk heeft; voorheen was het vormen van uitlopers alleen voorbehouden aan veldbeemdgras. Door de uitlopers is RPR vele malen sterker dan andere soorten Engels raaigras, terwijl het wel dezelfde snelheid behoudt. Het resultaat is een zelfherstellend Engels raaigras dat prima bestand is tegen betreding en kort maaien. In combinatie met fijnbladig Engels raaigras is RPR goed toe te passen op fairways en tees.

horizontale uitlopersDeterminate Stolons

De uitlopers in RPR zorgen voor een natuurlijk netwerk van horizontale uitlopers, de zogenaamde determinate stolons. Deze vormen een soort van netting in de zode, waardoor RPR een uitstekende betredingstolerantie biedt. In plaats van losse grasplantjes, zoals bij traditioneel Engels raaigras, heeft ieder grasplantje van RPR een link naar andere plantjes en naar de bodem. Het gras laat zich dankzij RPR niet zomaar uit de tee wegslaan, maar wordt zelfs bij de hardste slag van alle kanten vastgehouden. Zo houdt u de schade aan uw golfbaan beperkt.

 

IJzersterke golfbaan

Golftees en –fairways worden steeds intensiever gebruikt. Hierdoor ontstaat er meer schade aan de golfbaan. Herstel treedt echter niet of nauwelijks op, omdat reguliere mengsels niet zelfherstellend zijn. Door aan deze mengsels RPR technologie toe te voegen, worden snelheid en een sterke zode gebundeld. Een ijzersterke golfbaan is het gevolg. Bij Barenbrug wordt onderscheid gemaakt tussen twee mengsels. Beide kunnen tot 10 mm worden gemaaid en toch blijft de stevigheid en het zelfherstellend vermogen van RPR behouden.

minder straatgrasVoorkómen van straatgras

Het RPR-gras komt zeer snel op en heeft de stevigheid van veldbeemdgras. Hierdoor maakt ongewenst straatgras minder kans zich te vestigen. Zo heeft u een dichtere, beter wortelende grasmat die minder mest en water nodig heeft. Proeven hebben aangetoond dat gebruik van het nieuwe mengsel Bar Extreme RPR de straatgrasdruk met 20% kan doen afnemen binnen 2 maanden na inzaai. Doordat RPR al zo vroeg ingezaaid kan worden, heeft u langer profijt van een groene grasmat. Door het mengsel met RPR technologie wordt stevigheid en snelheid gecombineerd, is de schade van de golfbaan minimaal en blijft de grasmat van de tee of fairway het jaarrond gesloten.

Klik hier voor meer informatie over de strijd tegen straatgras

Bar Extreme RPR

Bar Extreme RPR is een 100% fijnbladig Engels raaigrasmengsel met RPR en staat voor extreem snel herstel en is erg sterk, dit heeft als gevolg dat de schade aan de golfbaan beperkt blijft. Het wordt hoofdzakelijk voor doorzaai gebruikt.

Bar Intensive RPR

Bar Intensive RPR is een tee en fairwaymengsel bestaande uit roodzwenkgras en fijnbladig Engels raaigras waaraan RPR technologie is toegevoegd. Hierdoor wordt een sterk mengsel verkregen dat dankzij het roodzwenk een hoge ziekteresistentie behoudt, een extreem dichte zode vormt en weinig schade aan de golfbaan toelaat. Bar Intensive RPR wordt voor zowel inzaai als doorzaai gebruikt.

 

Bekijk de IJZERSTERKE video!

Dé ware grasrevolutie nu op beeld. 

bijlagen