Splendide R1

Recreatiemengsel met top-Grasgids rassen

 

  • Sportgazon
  • Speelgazon
  • Siergazon
  • Openbaar groen

100% Grasgids rassen!Meer over de Grasgids, klik hier!

De Grasgids is een leidraad voor de toepassing van  grasrassen en –mengsels voor sport, gazon, recreatie, bermen, dijken en golfgreens. Voor de Grasgids wordt gebruik gemaakt van gegevens uit vergelijkend rassenonderzoek uitgevoerd bij Praktijkonderzoek Plant & Omgeving. Voor meer over de Grasgids ga naar: www.barenbrug.nl/grasgids

 

Breed inzetbaar

Splendide® R1 is te gebruiken voor diverse toepassingen. Of het nu parken betreft of lig- en speelweiden, Splendide® R1 is geschikt voor alle ondergronden waarop niet té intensief gespeeld wordt. Het is een zeer geschikt mengsel om te gebruiken op een gazon waarop uw kinderen spelen.

 

Goede betredingstolerantie
De rassen die gebruikt worden in Splendide® R1, zijn goed bestand tegen betreding. Hierdoor hoeft u zich geen zorgen te maken over uw gazon als er stevig op geravot wordt.

 

Dichte zode
Dankzij Splendide® R1 wordt een dichte zode verkregen. Dit draagt mede bij aan de goede betredingstolerantie, maar het zorgt ook voor een mooi ogend gazon.

 

Keurmerk Oranjeband

Sinds 2000 bestaat er een keurmerk voor graszaadmengsels, Oranjebandmengsel genaamd. Graszaadmengsels met dit Oranjebandmengsel keurmerk zijn samengesteld uit rassen die uit de Grasgids afkomstig zijn. Naast de grasrassen wordt ook de samenstelling uitgebreid gecontroleerd.

 

Droogtetolerant
Het graszaadmengsel heeft een goede droogtetolerantie. Hierdoor is het ook goed te gebruiken op drogere gronden en op gronden waar minder water voorhanden is. Zo bent u er zeker van dat ook op plaatsen waar minder vaak beregend kan worden, een mooi gazon ontstaat.

 

Onafhankelijk getest

Hieronder is een tabel te zien met daarin de beste Veldbeemd-, Hardzwenk-, Struis-, Roodzwenk- en Engels raaigrasrassen.
 Deze grasrassen worden gebruikt in de R1 graszaadmengsels. Voor de Splendide® R1 worden natuurlijk alleen de uitstekende rassen van Barenbrug zelf gebruikt. Deze zijn te herkennen aan de gele arcering in de tabel. 

 

Tabel Grasgids 2021 - Engels raaigras (Gazon)

 

Tabel Grasgids 2021 - Hardzwenkgras (Gazon) 

 

Tabel Grasgids 2021 - Roodzwenkgras gewoon (Gazon)

 

Tabel Grasgids 2021 - Roodzwenkgras fors (Gazon)

 

Tabel Grasgids 2021 - Veldbeemdgras (Gazon)

 

Wilt u meer weten over de eigenschappen van Poa pratensis - veldbeemdgras ga dan naar www.barenbrug.nl/veldbeemdgras

 

Samenstelling
Soort
20%
Roodzwenk - fors (Grasgids rassen)
15%
Roodzwenk - gewoon (Grasgids rassen)
20%
Engels raaigras - fijnbladig (Grasgids rassen)
25%
Veldbeemdgras (Grasgids rassen)
20%
Hardzwenkgras (Grasgids rassen)
Specificaties
Zaaidichtheid/m²
20-25 gr
Kortst mogelijke maaihoogte
15 mm
Verpakking
15 kg
Snelheid van vestiging
Sterkte bij betreding
Sterk in schaduw én zon
Sierwaarde (fijnbladigheid)
Donkerheid van kleur
Minder maaien
Minder pesticiden vereist
Minder bemesting vereist
Minder beregening vereist (droogtetolerantie)
Gaat erosie tegen
Hoe beoordeelt u dit product.
Uw naam
E-mailadres
Opmerkingen
Vul hier niets in a.u.b.
Gazon/openbaar groen

Gras is essentieel in ons leven. Het ligt in onze tuinen en parken. Niet alleen de praktische toepassing ervan is belangrijk, maar ook het esthetisch aspect en het vermogen om lucht en water te zuiveren. Een doordachte keuze van het graszaadmengsel verhoogt uw gazonplezier voor vele jaren!

Gras is essentieel in ons leven. Het ligt in onze tuinen en parken. Niet alleen de praktische toepassing ervan is belangrijk, maar ook het esthetisch aspect en het vermogen om lucht en water te zuiveren. Een doordachte keuze van het graszaadmengsel verhoogt uw gazonplezier voor...

Gras is essentieel in ons leven. Het ligt in onze tuinen en parken. Niet alleen de praktische toepassing ervan is belangrijk, maar ook het esthetisch aspect en het vermogen om lucht en water te zuiveren. Een doordachte keuze van het graszaadmengsel verhoogt uw gazonplezier voor vele jaren!

Vind een dealer bij
u in de buurt
Waar te koop
Klik hier voor het
antwoord op de
veelgestelde vragen
Vraag & antwoord
Bekijk hier het
laatste Sport &
Recreatie-nieuws
Vaknieuws