Straatgras te lijf!

Straatgras is een echte killer. Het komt zeer snel op en is dan ook makkelijk te herkennen. De nadelen van straatgras zijn bijna niet te overzien. Zo is het slecht bestand tegen betreding, ziet het er slecht uit en is het absoluut niet duurzaam. Kort maaien wordt nog wel eens als oplossing gezien, maar ook daar heeft straatgras geen moeite mee. Bij grote hoeveelheden regen vormt straatgras een dikke viltlaag. Kortom, straatgras is de nachtmerrie van iedere greenkeeper of fieldmanager.

 

Golfbanen zonder straatgras zijn zeer zeldzaam. Het bestrijden van straatgras is een hele klus. Een mogelijke oplossing is acuut verdrogen van het gras. Straatgras gaat dan dood, terwijl de goede grasplantjes overblijven. De beste oplossing is om het juiste grasmengsel te kiezen. RPR van Barenbrug is zo’n oplossing. Het komt extreem snel op en is ijzersterk.

 

Een sportveld met kale plekken kan de speelkwaliteit zeer negatief beïnvloeden. Die kale plekken worden vaak veroorzaakt door straatgras. In het voorjaar komt straatgras al snel op, doordat het snel kiemt onder lage temperaturen. SOS kiemt echter bij nog lagere temperaturen en is straatgras dus voor. Constant doorzaaien is essentieel om de hoeveelheid straatgras te beperken. 

 

Bij Barenbrug hebben we ons verdiept in straatgras. Uitgebreide research heeft geleid tot goede producten die de strijd aangaan met straatgras. Lees hieronder meer over straatgras in het algemeen, straatgras op golfbanen en straatgras op sportvelden.