Bar Superb superieur op de STRI-lijst 2014

Bar Superb presteert superieur op het gebied van kort maaien volgens de lijst van het STRI. Bar Superb, een graszaadmengsel voor golfgreens van Barenbrug dat krachtige eigenschappen bevat door excentrieke STRI-geteste Barenbrug rassen. Bar Superb is zoals gezegd zeer kort te maaien. Andere krachtige eigenschappen van het mengsel zijn dat het zeer ziekteresistent is tegen bijvoorbeeld rooddraad, dat het visueel zeer aantrekkelijk is, dat het een uitstekende dichte zode vormt en het ook in de winter een mooie groene kleur laat zien.

Visual merit STRI 2014

Het eerste dat men ziet op de golfbaan is de visuele kwaliteit van het gras. Eén lelijke baan doet afbreuk aan de gehele golfbaan. Volgens het STRI scoort Bar Superb een 7.9. De combinatie van gewoon struisgras met fijn en gewoon roodzwenkgras blijkt superieur, want de componenten scoren los van elkaar aanmerkelijk lager.

 


Shoot density STRI 2014

Balsnelheid is één van de belangrijkste zaken op bijvoorbeeld greens. Het kan gemeten worden met de zogenaamde Stimpmeter. Bar Superb scoort op dit gebied bijna een 8. De combinatie van de beste rassen laat ook hier weer haar kracht zien.

 Winter greenness STRI 2014
Veel grassen staan er in de zomer goed bij, maar laten het in de winter afweten. Bar Superb kan wel tegen een stootje in de winter. In de grafiek van het STRI is te zien dat Bar Superb bijna een 6.8 scoort op de groenheid in de winter. Wederom scoren de losse componenten slechter en laat dus de combinatie van de beste rassen het beste resultaat zien.

 Resistance to Red thread STRI 2014

Ziektes liggen bij gras altijd op de loer. Bar Superb laat echter een zeer goede resistentie tegen rooddraad zien. Gewoon en fijn roodzwenkgras scoren op dit onderdeel een matige 6. Gewoon struisgras scoort bijna een 6.2. Bar Superb is op dit gebied superieur, want het scoort een dikke 7.6.

 


STRI
Het STRI (Sports Turf Research Institute) biedt deskundig advies en expertise voor alle natuurlijke en kunstmatige recreatievelden over de hele wereld. Daarnaast voert het STRI tal van onderzoeksprojecten en productproeven uit om een objectief beeld te verkrijgen van de beste producten. Uit onafhankelijk onderzoek van het STRI bleek dat de rassen, die worden gebruikt in Bar Superb, superieur scoren op verschillende testfactoren.

Bar Superb is superieur
Bar Superb is een mengsel dat gebruikt wordt op golfbanen. Het is geschikt voor greens en tees. Bar Superb bestaat voor 50% uit gewoon roodzwenkgras, 30% fijn roodzwenkgras en 20% gewoon struisgras. Door het gebruik van de beste rassen die onderzocht zijn door het STRI is Bar Superb een topmengsel.

 

Op het gebied van visuele kwaliteit, balsnelheid, kleur in de winter en resistentie tegen rooddraad scoort Bar Superb superieur.

Meer informatie over Bar Superb kunt u verkrijgen door op deze link te klikken.