Artemis

Bovenaan de Duitse, Franse en Zwitserse rassenlijsten
Barenbrug presenteert met trots een ras van wereldklasse uit het succesvolle luzerneteelprogramma: Artemis. Dit betrouwbare ras staat bovenaan de Duitse, Franse en Zwitserse rassenlijsten. Het is een veelzijdig luzerneras dat op bijna alle kenmerken zeer hoog scoort, maar met name op zijn uitzonderlijk hoge opbrengst. Bovendien is Artemis een zeer standvastig gewas gebleken met een uitstekende nematoden- en ziekteresistentie. Wat de eerste sneden en voederkwaliteit betreft, kan Artemis worden vergeleken met Sanditi.

 

Uitstekende opbrengst

Als u op zoek bent naar een hoge eiwitproductie, dan is Artemis het gewas voor u! Het staat bekend als gewas met een extreem hoge opbrengst. Zowel bij de eerste sneden in het voorjaar als voor de totale opbrengst. Dit Barenbrug-ras is zeer geschikt om te maaien en daardoor ideaal om er hooi en kuilvoer van te maken.

 

Extreem goede standvastigheid, met name in droge en koude regio's

Artemis produceert een zeer sterk gewas. Vanwege de uitstekende winterhardheid is de standvastigheid zeer hoog. Door de diepe worteling verbetert de bodemstructuur en groeit de plant ook goed bij droge omstandigheden. Om deze redenen kan Artemis jarenlang probleemloos worden gebruikt.

 

Krachtig gewas

Omdat luzerne gevoelig is voor nematoden en ziekten, is Artemis vanwege de hoge resistente een perfecte keuze. Op de Franse rassenlijst wordt dit ras zelfs gewaardeerd als het ras met de hoogste tolerantie tegen nematoden en andere ziekten (zoals Anthracnose en Verticillium).

 

Gegarandeerde topopbrengsten met Yellow Jacket Nitrogenerator®

Yellow Jacket Nitrogenerator® is de zaadbehandelingstechnologie van Barenbrug voor luzerne. Met deze nieuwe technologie wordt een hoog aantal Rhizobium-bacteriën ingebed in een beschermende polymeermatrix. Samen met een voedingsstoffensupplement dat alle essentiële mineralen en sporenelementen bevat, zorgt dit product voor een betere vestiging en een hogere ruwvoerproductie.

 

 

 

Redenen voor het gebruik van Yellow Jacket Nitrogenerator®:

  • Verbeterde vestiging onder moeilijke omstandigheden.
  • Betere benutting van beschikbaar water en vocht in de bodem.
  • Verhoogde ziekteresistentie.
  • Verbeterde stikstoffixatie.
  • Verhoogde opbrengst van ruwvoer en proteïne.

 

Voor meer informatie over Yellow Jacket Nitrogenerator® klik je hier.

Samenstelling
Soort
100%
Artemis
Specificaties
Wetenschappelijke naam:
Medicago Sativa
Dormantieklasse:
4,5
Zaaihoeveelheid:
25 - 30 kg/ha
Verpakking:
Zak van 25 kg
Yellow Jacket:
beschikbaar
Opbrengst
Winterhardheid
Eiwit %
Verteerbaarheid
Nematoden
Luzerne

Luzerne (of alfalfa) is een diepwortelend gewas dat zeer geschikt is voor teelt in droge gebieden. Veehouders gebruiken luzerne voornamelijk voor het produceren van hooi met een hoge eiwitwaarde of om het direct aan de dieren te voeren. Ook wordt luzerne gebruikt voor de productie van kunstmatig gedroogde luzerne.

Luzerne (of alfalfa) is een diepwortelend gewas dat zeer geschikt is voor teelt in droge gebieden. Veehouders gebruiken luzerne voornamelijk voor het produceren van hooi met een hoge eiwitwaarde of om het direct aan de dieren te voeren. Ook wordt luzerne gebruikt voor de...

Luzerne (of alfalfa) is een diepwortelend gewas dat zeer geschikt is voor teelt in droge gebieden. Veehouders gebruiken luzerne voornamelijk voor het produceren van hooi met een hoge eiwitwaarde of om het direct aan de dieren te voeren. Ook wordt luzerne gebruikt voor de productie van kunstmatig gedroogde luzerne.

Vind een dealer bij
u in de buurt
Waar te koop
Meer weten over
Luzerne?
Klik hier
Teelthandleiding
luzerne
Klik hier