Bar Champion SV100

100% Grasgids rassen!Meer over de Grasgids, klik hier!

De Grasgids is een leidraad voor de toepassing van  grasrassen en –mengsels voor sport, gazon, recreatie, bermen, dijken en golfgreens. Voor de Grasgids wordt gebruik gemaakt van gegevens uit vergelijkend rassenonderzoek uitgevoerd bij Praktijkonderzoek Plant & Omgeving. 

 

Voor meer over de Grasgids ga naar: www.barenbrug.nl/grasgids

 

Strakke uitstraling door fijnbladig Engels raaigras.

Bar Champion SV100 bestaat uit de Barenbrug-innovatie 'fijnbladig Engels raaigras'. Hierdoor doet het zijn naam eer aan en zorgt het voor een grasmat van stadionprestige. 


Bestand tegen kort maaien.
Een belangrijk criterium, zeker bij sportvelden, is het kort kunnen maaien van het gras. Niet alleen is dit mooier voor het oog, maar ook rolt de bal vele malen beter en kan er dus trefzeker en mooi voetbal worden gespeeld. Een must voor de liefhebbers van mooi gras en mooi voetbal. 

 

Snel herstel na winterperiode.
Zodra het veld de winter uit komt, begint Bar Champion SV100 te groeien. Hierdoor is er in het voorjaar sprake van een snel herstel en is het veld snel weer op speelkwaliteit.

 

Keurmerk Oranjeband

Sinds 2000 bestaat er een keurmerk voor graszaadmengsels, Oranjebandmengsel genaamd. Graszaadmengsels met dit Oranjebandmengsel keurmerk zijn samengesteld uit rassen die uit de Grasgids afkomstig zijn. Naast de grasrassen wordt ook de samenstelling uitgebreid gecontroleerd.

Samenstelling
Soort
100%
Engels raaigras (Grasgids rassen)
Specificaties
Snelheid vestiging
erg snel
Meststofbehoefte
hoog
Groeisnelheid
snel
Zaaidichtheid
2 - 2,5 kg/100m²
Maaihoogte
vanaf 20 mm
Verpakking
15 kg
Snelheid van vestiging
Bespelingstolerantie
Zelf herstellend vermogen
Snel opgroenen na de winter
Behoud van groene kleur
Kiemenergie bij lage temperatuur ( 6 gr C)
Minder bemesting vereist
Minder beregening vereist (droogtetolerantie)
Sportvelden

Door kennis en ervaring biedt Barenbrug producten aan voor alle mogelijke toepassingen. Referenties bewijzen het. Zo worden grassen van Barenbrug gebruikt in Europese en internationale competities en toonaangevende evenementen zoals het laatste WK- en EK-voetbal en de Olympische spelen.

Door kennis en ervaring biedt Barenbrug producten aan voor alle mogelijke toepassingen. Referenties bewijzen het. Zo worden grassen van Barenbrug gebruikt in Europese en internationale competities en toonaangevende evenementen zoals het laatste WK- en EK-voetbal en de Olympische...

Door kennis en ervaring biedt Barenbrug producten aan voor alle mogelijke toepassingen. Referenties bewijzen het. Zo worden grassen van Barenbrug gebruikt in Europese en internationale competities en toonaangevende evenementen zoals het laatste WK- en EK-voetbal en de Olympische spelen.

Vind een dealer bij
u in de buurt
Waar te koop
Klik hier voor het
antwoord op de
veelgestelde vragen
Vraag & antwoord
Bekijk hier het
laatste Sport &
Recreatie-nieuws
Vaknieuws